Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčové rolky na maďarský spôsob so zelerovým pyré

Bravčové rolky so zelerom / Lahodné rolky z bravčového karé plnené syrom, klobáskou a paprikou, zabalené v slaninke a upečené do dokonalosti. S jemným zelerovým... Lahodné rolky z bravčového karé plnené syrom, klobáskou a paprikou, zabalené v slaninke a upečené do dokonalosti. S jemným zelerovým pyré s rascou tvoria harmonický obed s nádychom maďarskej kuchyne, ktorý je ideálny pre sviatočnú tabuľu aj nedeľný obed.
Hlavné jedlá Obed Bravčové mäso Plnené Pečené Zemiaky Maďarská kuchyňa Sviatočné jedlá
20 min príprava
70 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 4 plátky – bravčové karé
  • 1 ks – červená paprika
  • 100 g – papriková klobása
  • 100 g – tvrdý syr
  • 4 plátky – slanina
  • 1 PL – olivový olej
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 400 g – zeler
  • 400 g – zemiaky
  • 100 ml – mlieko
  • 50 g – maslo
  • 1 KL – rímska rasca
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Bravčové plátky naklepeme, osolíme, okoreníme. Papriku, klobásu a syr nakrájame na pásiky.
  2. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  3. Na mäso položíme syr, klobásu, papriku a zrolujeme. Zabalíme do slaniny a rozkrojíme napoly.
  4. Vzniknuté rolky uložíme do vymastenej zapekacej misy, pečieme 60 minút prikryté, potom odkryté dopečieme.
  5. Zeler a zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme, scedíme a rozmixujeme s mliekom, maslom a koreninami na hladké pyré.
  6. Servírujeme bravčové rolky so zelerovým pyré.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #rolky #madarskystyl #klobasa #zelerovepyre #sviatocnejedlo
7 zobrazení