Kuracia terina /
Táto kuracia terina je výnimočná tým, že chutí skvelo teplá aj studená. Vďaka obalu zo slaniny je nádherne šťavnatá, vhodná...
Táto kuracia terina je výnimočná tým, že chutí skvelo teplá aj studená. Vďaka obalu zo slaniny je nádherne šťavnatá, vhodná ako hlavné jedlo aj ako súčasť studeného bufetu. So smotanovým špenátom a varenými zemiakmi vytvára lahodnú kombináciu, ktorá poteší aj náročných gurmánov.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Kuracie mäso
Pečené
Studené pokrmy
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 800 g – kuracie prsia
- 1 zväzok – petržlenová vňať
- 4 PL – kyslá smotana
- 3 ks – vajce
- 3 PL – hladká múka
- 150 g – strúhaný syr
- 250 g – slanina
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 4 ks – zemiaky
- 500 g – mrazený špenát
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 PL – olej
- 150 ml – smotana na šľahanie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 180 °C, formu na chlieb vymažeme olejom.
- Kuracie mäso nakrájame na malé kocky, osolíme. Petržlen nasekáme.
- Zmiešame kyslú smotanu, vajcia, múku, petržlen, korenie a syr, vmiešame mäso.
- Formu vyložíme slaninou, navrstvíme mäsovú zmes, prekryjeme slaninou.
- Zakryté pečieme 20 minút, potom odkryjeme a pečieme ďalších 20 minút. Potom vyklopíme, posypeme syrom a pečieme posledných 20 minút.
- Zemiaky nakrájame a uvaríme do mäkka. Na oleji restujeme cesnak, pridáme špenát, smotanu, dochutíme. Podávame s terinou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciaTerina #slanina #spenat #zemiaky #studenejedlo #slavnostnyobed
8 zobrazení