Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčové rezne so zemiakovou kôrkou a jablkovým pórom

Zemiakové bravčové rezne / Originálny recept na bravčové rezne so zemiakovou kôrkou a pikantným chrenom dopĺňa svieža príloha z póru a jabĺk so smotanovou... Originálny recept na bravčové rezne so zemiakovou kôrkou a pikantným chrenom dopĺňa svieža príloha z póru a jabĺk so smotanovou omáčkou. Ideálne ako sviatočný obed, ktorý spája známe chute so štipkou kreativity. Kombinácia chrumkavého mäsa a jemnej zeleniny zaručene poteší každého.
Hlavné jedlá Obed Zemiaky Tradičné jedlá Bravčové mäso Vyprážané Slovenská kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – bravčové karé bez kosti
  • 500 g – zemiaky
  • 2 PL – strúhaný chren
  • 2 PL – jemný škrob
  • 100 g – hladká múka
  • 2 ks – vajce
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 4 PL – olej
  • 2 ks – pór
  • 2 ks – jablká
  • 2 PL – citrónová šťava
  • 2 PL – maslo
  • 2 KL – tymian
  • 1 PL – múka
  • 200 ml – smotana na varenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. Zemiaky nahrubo nastrúhame a vytlačíme šťavu. Zmiešame ich s chrenom a škrobom, osolíme a okoreníme.
  3. Mäso obalíme v múke, vajíčku a zemiakovej zmesi z oboch strán.
  4. Na panvici opečieme 4–5 minút z každej strany, mäso udržiavame teplé.
  5. Pór nakrájame na kocky, jablká na mesiačiky, pokvapkáme citrónom.
  6. Na masle restujeme pór, pridáme jablká, tymian, zaprášime múkou a pridáme smotanu s vodou. Varíme 5 minút, dochutíme.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #rezne #zemiakovaKôrka #jablko #por #sviatocnejedlo
5 zobrazení