Zemiakové bravčové rezne /
Originálny recept na bravčové rezne so zemiakovou kôrkou a pikantným chrenom dopĺňa svieža príloha z póru a jabĺk so smotanovou...
Originálny recept na bravčové rezne so zemiakovou kôrkou a pikantným chrenom dopĺňa svieža príloha z póru a jabĺk so smotanovou omáčkou. Ideálne ako sviatočný obed, ktorý spája známe chute so štipkou kreativity. Kombinácia chrumkavého mäsa a jemnej zeleniny zaručene poteší každého.
Hlavné jedlá
Obed
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Vyprážané
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 600 g – bravčové karé bez kosti
- 500 g – zemiaky
- 2 PL – strúhaný chren
- 2 PL – jemný škrob
- 100 g – hladká múka
- 2 ks – vajce
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 4 PL – olej
- 2 ks – pór
- 2 ks – jablká
- 2 PL – citrónová šťava
- 2 PL – maslo
- 2 KL – tymian
- 1 PL – múka
- 200 ml – smotana na varenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme.
- Zemiaky nahrubo nastrúhame a vytlačíme šťavu. Zmiešame ich s chrenom a škrobom, osolíme a okoreníme.
- Mäso obalíme v múke, vajíčku a zemiakovej zmesi z oboch strán.
- Na panvici opečieme 4–5 minút z každej strany, mäso udržiavame teplé.
- Pór nakrájame na kocky, jablká na mesiačiky, pokvapkáme citrónom.
- Na masle restujeme pór, pridáme jablká, tymian, zaprášime múkou a pridáme smotanu s vodou. Varíme 5 minút, dochutíme.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #rezne #zemiakovaKôrka #jablko #por #sviatocnejedlo
166 zobrazení