Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Medovo-ananásová pečená šunka so zemiakovou kašou

Ananásová šunka s kašou / Pečená šunka s medom, horčicou a ananásom je neodolateľná kombinácia sladkého a slaného. Sviatočný recept, ktorý premení obyčajnú šunku na... Pečená šunka s medom, horčicou a ananásom je neodolateľná kombinácia sladkého a slaného. Sviatočný recept, ktorý premení obyčajnú šunku na gurmánsky zážitok. Spolu so zemiakovou kašou s rukolou vytvára dokonalý veľkonočný obed – elegantný a výnimočný.
Hlavné jedlá Obed Zemiaky Tradičné jedlá Pečené Veľkonočné špeciality Slovenská kuchyňa
20 min príprava
90 min tepelná úprava
160 °C
Porcie: 4

  • 100 g – med
  • 3 PL – hnedý cukor
  • 1 konzerva – ananás
  • 2 PL – dijonská horčica
  • 2 KL – mleté farebné korenie
  • 1 ks – varená šunka
  • 1 PL – klinčeky
  • 1 kg – zemiaky
  • 100 g – maslo
  • 200 g – kyslá smotana
  • 150 ml – mlieko
  • 1 štipka – muškátový oriešok
  • podľa chuti – soľ
  • 2 hrste – rukola
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  2. V miske pripravíme omáčku z medu, cukru, ananásového sirupu, horčice a korenia.
  3. Šunku potrieme omáčkou, obložíme ananásom a zaistíme klinčekmi, pečieme 1,5 hodiny a počas pečenia potierame omáčkou.
  4. Zemiaky uvaríme, potom rozšľaháme s maslom, mliekom, smotanou, orieškom a soľou.
  5. Rukolu nasekáme a primiešame do kaše.
  6. Šunku nakrájame na plátky a podávame s kašou a ananásom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sunka #velkanoc #sviatocnejedlo #ananas #pecenie #zemiakovakasa
6 zobrazení