Ananásová šunka s kašou /
Pečená šunka s medom, horčicou a ananásom je neodolateľná kombinácia sladkého a slaného. Sviatočný recept, ktorý premení obyčajnú šunku na...
Pečená šunka s medom, horčicou a ananásom je neodolateľná kombinácia sladkého a slaného. Sviatočný recept, ktorý premení obyčajnú šunku na gurmánsky zážitok. Spolu so zemiakovou kašou s rukolou vytvára dokonalý veľkonočný obed – elegantný a výnimočný.
Hlavné jedlá
Obed
Zemiaky
Tradičné jedlá
Pečené
Veľkonočné špeciality
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
90 min tepelná úprava
160 °C
Porcie: 4
- 100 g – med
- 3 PL – hnedý cukor
- 1 konzerva – ananás
- 2 PL – dijonská horčica
- 2 KL – mleté farebné korenie
- 1 ks – varená šunka
- 1 PL – klinčeky
- 1 kg – zemiaky
- 100 g – maslo
- 200 g – kyslá smotana
- 150 ml – mlieko
- 1 štipka – muškátový oriešok
- podľa chuti – soľ
- 2 hrste – rukola
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 160 °C.
- V miske pripravíme omáčku z medu, cukru, ananásového sirupu, horčice a korenia.
- Šunku potrieme omáčkou, obložíme ananásom a zaistíme klinčekmi, pečieme 1,5 hodiny a počas pečenia potierame omáčkou.
- Zemiaky uvaríme, potom rozšľaháme s maslom, mliekom, smotanou, orieškom a soľou.
- Rukolu nasekáme a primiešame do kaše.
- Šunku nakrájame na plátky a podávame s kašou a ananásom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sunka #velkanoc #sviatocnejedlo #ananas #pecenie #zemiakovakasa
6 zobrazení