Fazuľky so špekáčikmi /
Chalupárske fazuľky sú jednoduché, ale nesmierne chutné jedlo, ktoré zasýti a zahreje. V kombinácii so špekáčikmi a chrumkavým chlebom vytvárajú...
Chalupárske fazuľky sú jednoduché, ale nesmierne chutné jedlo, ktoré zasýti a zahreje. V kombinácii so špekáčikmi a chrumkavým chlebom vytvárajú dokonalú večeru, ktorú si vychutnáte doma aj na chate. Slaninka, cibuľka, horčica a fazuľky v sladko-slanom náleve – jedlo, ktoré nestarne.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Strukoviny
Tradičné jedlá
Údeniny
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 pohár (cca 700 g) – biela fazuľa (konzerva)
- 100 g – slanina
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 PL – kečup
- 1 PL – horčica
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 4 ks – špekáčiky
- podľa potreby – chlieb
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Špekáčiky narežeme a opečieme – nad ohňom, na panvici, v rúre alebo fritéze.
- Na panvici opražíme slaninu do ružova, pridáme nasekanú cibuľu a restujeme dozlatista.
- Pridáme scedené fazuľky, kečup, horčicu a cca 1–1.5 dcl nálevu z fazúľ.
- Varíme, kým sa tekutina takmer neodparí, dochutíme soľou a korením.
- Podávame so špekáčikmi a chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#chaluparske #fazulky #spekaciky #rychlavecera #klasika #slovenskakuchyna
7 zobrazení