Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Vyprážané kuracie pečene so zemiakmi a horčicou

Vyprážané pečene / Chrumkavé kuracie pečienky v múkovej zmesi s paprikou a k tomu dozlatista vyprážané zemiaky – klasika, ktorá nikdy nesklame. Jednoduchý... Chrumkavé kuracie pečienky v múkovej zmesi s paprikou a k tomu dozlatista vyprážané zemiaky – klasika, ktorá nikdy nesklame. Jednoduchý recept, ktorý zaručí výraznú chuť a spokojné brušká. Servírujte s cibuľkou, horčicou alebo tatárskou a máte obed ako z detstva.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Tradičné jedlá Vnútornosti Vyprážané Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – kuracie pečene
  • 3 PL – hladká múka
  • 2 PL – kukuričná múka
  • 1 KL – údená paprika
  • 1 KL – mleté čierne korenie
  • 2 ks – zemiaky
  • podľa chuti – soľ
  • podľa potreby – olej na vyprážanie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie pečene opláchneme, osušíme a očistíme od blán.
  2. V sáčku premiešame hladkú a kukuričnú múku s paprikou a korením.
  3. Pečene obalíme vo vrecku a odložíme bokom.
  4. Zemiaky nakrájame na kocky, osušíme a vyprážame do zlatista, osolíme.
  5. V tom istom oleji vyprážame obalené pečene do chrumkava, tiež ich necháme odkvapkať a osolíme.
  6. Servírujeme s cibuľou, horčicou alebo tatárskou omáčkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuraciepecene #pecienky #chrumkavyobed #zemiaky #tradicnyrecept #vyprazane
6 zobrazení