Vyprážané pečene /
Chrumkavé kuracie pečienky v múkovej zmesi s paprikou a k tomu dozlatista vyprážané zemiaky – klasika, ktorá nikdy nesklame. Jednoduchý...
Chrumkavé kuracie pečienky v múkovej zmesi s paprikou a k tomu dozlatista vyprážané zemiaky – klasika, ktorá nikdy nesklame. Jednoduchý recept, ktorý zaručí výraznú chuť a spokojné brušká. Servírujte s cibuľkou, horčicou alebo tatárskou a máte obed ako z detstva.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Vnútornosti
Vyprážané
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – kuracie pečene
- 3 PL – hladká múka
- 2 PL – kukuričná múka
- 1 KL – údená paprika
- 1 KL – mleté čierne korenie
- 2 ks – zemiaky
- podľa chuti – soľ
- podľa potreby – olej na vyprážanie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie pečene opláchneme, osušíme a očistíme od blán.
- V sáčku premiešame hladkú a kukuričnú múku s paprikou a korením.
- Pečene obalíme vo vrecku a odložíme bokom.
- Zemiaky nakrájame na kocky, osušíme a vyprážame do zlatista, osolíme.
- V tom istom oleji vyprážame obalené pečene do chrumkava, tiež ich necháme odkvapkať a osolíme.
- Servírujeme s cibuľou, horčicou alebo tatárskou omáčkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciepecene #pecienky #chrumkavyobed #zemiaky #tradicnyrecept #vyprazane
6 zobrazení