Jogurtové kuracie prsia /
Jednoduchý spôsob, ako dodať kuracím prsiam dokonalú šťavnatosť a chuť – jogurtová marináda s cesnakom, horčicou a údenou paprikou to...
Jednoduchý spôsob, ako dodať kuracím prsiam dokonalú šťavnatosť a chuť – jogurtová marináda s cesnakom, horčicou a údenou paprikou to zabezpečí na jednotku. Stačí pár surovín a trocha času na marinovanie. Skvelé na ľahký obed alebo večeru s minimom námahy, maximom výsledku.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Pre štíhlu líniu
Pečené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 2
- 2 ks – kuracie prsia
- 200 g – biely jogurt
- 2 PL – olivový olej
- 1 KL – francúzska horčica
- 1 KL – tymian
- 1 KL – sušený cesnak
- 1 KL – údená paprika
- 0.5 KL – soľ
- 1 ks – cibuľa
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia osušíme papierovou utierkou.
- V miske zmiešame jogurt, olej, horčicu, koreniny a soľ.
- Prsia obalíme v marináde, prikryjeme fóliou a necháme marinovať 1 až 12 hodín.
- Rúru rozohrejeme na 180 °C, cibuľu nakrájame na kolieska a rozložíme ju na dno pekáča.
- Na cibuľu položíme prsia, prikryjeme alobalom a pečieme 20–30 minút, potom odokryjeme a dopekáme ešte 5–10 minút.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracie #jogurtovamarinada #peceneprsia #rychlaVecera #stavnate #cesnakovejedlo
7 zobrazení