Kapustová polievka /
Krémová z červenej kapusty s kôprom je jemná, zároveň však výnimočne výrazná polievka s netradičnou farbou a sviežou chuťou. Obohatená...
Krémová z červenej kapusty s kôprom je jemná, zároveň však výnimočne výrazná polievka s netradičnou farbou a sviežou chuťou. Obohatená o smotanu, zázvor a kôpor, je ideálnou voľbou na slávnostný aj bežný obed.
Obed
Polievky
Večera
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
35 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – červená kapusta
- 3 ks – stredne veľké zemiaky
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – červená cibuľa
- 1 KL – sušený zázvor
- 1 KL – drvená rasca
- 2 strúčiky – cesnak
- 0.75 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 0.25 liter – smotana na šľahanie
- 2 PL – čerstvý kôpor
- podľa chuti – citrónová šťava
- podľa chuti – cukor
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky, zemiaky na kocky, cibuľu a cesnak nadrobno.
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, zázvor, rascu a štipku soli. Restujeme do mäkka.
- Pridáme cesnak, následne kapustu a zemiaky. Za stáleho miešania dusíme asi 7 minút.
- Zalejeme vývarom, prikryjeme a varíme 20 minút.
- Zmäknutú zeleninu rozmixujeme, pridáme smotanu a krátko povaríme.
- Dochuťujeme cukrom, citrónovou šťavou, korením a soľou. Na záver vmiešame nasekaný kôpor.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapustova #kremova #cervenakapusta #sviatocna #zdravareceptura #koporova #vegetarianska
17 zobrazení