Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčové karé v krémovej hubovej omáčke

Bravčové karé s hubami / Šťavnaté bravčové karé v bohatej omáčke zo sušených húb, dochutenej tymianom a rascou, je dokonalým riešením pre sviatočný obed i... Šťavnaté bravčové karé v bohatej omáčke zo sušených húb, dochutenej tymianom a rascou, je dokonalým riešením pre sviatočný obed i výdatný rodinný pokrm. Kombinácia vývaru a hubového výluhu vytvára intenzívnu chuť, ktorá vynikne najmä s knedľou, zemiakmi alebo ryžou. Recept, ktorý zvládnete do hodiny, ale chutí ako z nedeľného stola.
Hlavné jedlá Obed Večera Bravčové mäso Huby Dusené Zapekané Slovenská kuchyňa
15 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – bravčové karé
  • 2 hrste – sušené huby
  • 1 PL – bravčová masť
  • 2 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 KL – tymian
  • 1 PL – hladká múka
  • 300 ml – hovädzí vývar (bujón)
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Huby zalejeme vriacou vodou a necháme ich postáť 30–60 minút.
  2. Karé nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme.
  3. Mäso z oboch strán opečieme na masti a odložíme bokom.
  4. Vo výpeku rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, scedené huby, korenie, cesnak, rascu a tymian a restujeme 5 minút.
  5. Zasypeme múkou, premiešame a zalejeme vývarom s výluhom z húb (cca 0,5 l).
  6. Vložíme späť mäso a prikryté dusíme 30–40 minút do mäkka.
  7. Podávame s knedľou, ryžou alebo varenými zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #kare #hubovaOmacka #rychlyobed #svatocnejedlo #slovenskakuchyna
6 zobrazení