Bravčové karé s hubami /
Šťavnaté bravčové karé v bohatej omáčke zo sušených húb, dochutenej tymianom a rascou, je dokonalým riešením pre sviatočný obed i...
Šťavnaté bravčové karé v bohatej omáčke zo sušených húb, dochutenej tymianom a rascou, je dokonalým riešením pre sviatočný obed i výdatný rodinný pokrm. Kombinácia vývaru a hubového výluhu vytvára intenzívnu chuť, ktorá vynikne najmä s knedľou, zemiakmi alebo ryžou. Recept, ktorý zvládnete do hodiny, ale chutí ako z nedeľného stola.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Bravčové mäso
Huby
Dusené
Zapekané
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 600 g – bravčové karé
- 2 hrste – sušené huby
- 1 PL – bravčová masť
- 2 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – drvená rasca
- 1 KL – tymian
- 1 PL – hladká múka
- 300 ml – hovädzí vývar (bujón)
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Huby zalejeme vriacou vodou a necháme ich postáť 30–60 minút.
- Karé nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme.
- Mäso z oboch strán opečieme na masti a odložíme bokom.
- Vo výpeku rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, scedené huby, korenie, cesnak, rascu a tymian a restujeme 5 minút.
- Zasypeme múkou, premiešame a zalejeme vývarom s výluhom z húb (cca 0,5 l).
- Vložíme späť mäso a prikryté dusíme 30–40 minút do mäkka.
- Podávame s knedľou, ryžou alebo varenými zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #kare #hubovaOmacka #rychlyobed #svatocnejedlo #slovenskakuchyna
6 zobrazení