Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kuracie prsia na estragónovej smotane

Kuracie na estragóne / Ak túžite po rýchlom, ale gurmánskom obede, tento recept vás očarí vôňou francúzskej kuchyne. Krémová smotanová omáčka s výrazným akcentom... Ak túžite po rýchlom, ale gurmánskom obede, tento recept vás očarí vôňou francúzskej kuchyne. Krémová smotanová omáčka s výrazným akcentom estragónu a jemne opekané kuracie kúsky vytvoria dokonale harmonickú kombináciu. Ideálne na pracovné večery aj víkendové pôžitky.
Hlavné jedlá Obed Rýchla príprava (do 30 min.) Kuracie mäso Dusené Varené Francúzska kuchyňa
5 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 2

  • 250 g – kuracie prsia
  • 2 PL – maslo
  • 1 PL – olej
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • 2 PL – kyslá smotana
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – estragón (sušený alebo čerstvý)
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na prúžky alebo kocky.
  2. Na panvici zohrejeme maslo spolu s olejom a pridáme mäso.
  3. Za častého miešania opekáme, kým sa šťava neodparí a mäso nezíska zlatohnedý odtieň. Osolíme podľa chuti.
  4. Zalejeme smotanou na šľahanie a pridáme kyslú smotanu.
  5. Dochutíme estragónom a krátko (1–2 minúty) povaríme na miernom ohni.
  6. Podávame napríklad s dusenou ryžou alebo batátovým pyré.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracie #estragon #francuzskakuchyna #rychlyobed #smotanovejedlo #lahkyrecept
29 zobrazení