Kuracie na estragóne /
Ak túžite po rýchlom, ale gurmánskom obede, tento recept vás očarí vôňou francúzskej kuchyne. Krémová smotanová omáčka s výrazným akcentom...
Ak túžite po rýchlom, ale gurmánskom obede, tento recept vás očarí vôňou francúzskej kuchyne. Krémová smotanová omáčka s výrazným akcentom estragónu a jemne opekané kuracie kúsky vytvoria dokonale harmonickú kombináciu. Ideálne na pracovné večery aj víkendové pôžitky.
Hlavné jedlá
Obed
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Dusené
Varené
Francúzska kuchyňa
5 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 250 g – kuracie prsia
- 2 PL – maslo
- 1 PL – olej
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 2 PL – kyslá smotana
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – estragón (sušený alebo čerstvý)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na prúžky alebo kocky.
- Na panvici zohrejeme maslo spolu s olejom a pridáme mäso.
- Za častého miešania opekáme, kým sa šťava neodparí a mäso nezíska zlatohnedý odtieň. Osolíme podľa chuti.
- Zalejeme smotanou na šľahanie a pridáme kyslú smotanu.
- Dochutíme estragónom a krátko (1–2 minúty) povaríme na miernom ohni.
- Podávame napríklad s dusenou ryžou alebo batátovým pyré.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracie #estragon #francuzskakuchyna #rychlyobed #smotanovejedlo #lahkyrecept
29 zobrazení