Paradajková s ricottou /
Krémová paradajková polievka s ricottou a vôňou bazalky. Jemná, svieža a výnimočná chuť, ktorá premení obyčajný obed na zážitok. Podávaná...
Krémová paradajková polievka s ricottou a vôňou bazalky. Jemná, svieža a výnimočná chuť, ktorá premení obyčajný obed na zážitok. Podávaná s lyžicou ricotty, čerstvou bazalkou a kvapkami bylinkového oleja.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – paradajky (konzerva)
- 2 PL – olej
- 0.5 ks – cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 500 ml – vývar
- 250 g – ricotta
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – čerstvá bazalka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
- Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaní) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.
- Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#paradajkova #ricotta #polievka #bylinky #rychlyrecept #vegetarianske
7 zobrazení