Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Paradajková polievka s ricottou

Paradajková s ricottou / Krémová paradajková polievka s ricottou a vôňou bazalky. Jemná, svieža a výnimočná chuť, ktorá premení obyčajný obed na zážitok. Podávaná... Krémová paradajková polievka s ricottou a vôňou bazalky. Jemná, svieža a výnimočná chuť, ktorá premení obyčajný obed na zážitok. Podávaná s lyžicou ricotty, čerstvou bazalkou a kvapkami bylinkového oleja.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – paradajky (konzerva)
  • 2 PL – olej
  • 0.5 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 500 ml – vývar
  • 250 g – ricotta
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – čerstvá bazalka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
  2. Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaní) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.
  3. Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#paradajkova #ricotta #polievka #bylinky #rychlyrecept #vegetarianske
7 zobrazení