Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Karamelizovaná francúzska cibuľačka s bielym vínom

Francúzska cibuľačka / Tradičná francúzska cibuľová polievka, pomaly karamelizovaná, s bielym vínom, vývarom a zapečená pod syrovou krustou. Zahreje, zasýti a poteší každé... Tradičná francúzska cibuľová polievka, pomaly karamelizovaná, s bielym vínom, vývarom a zapečená pod syrovou krustou. Zahreje, zasýti a poteší každé gurmánske srdce.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Francúzska kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 5 ks – cibuľa
  • 2 PL – maslo
  • 1 PL – slnečnicový olej
  • 1 pohár – suché biele víno
  • 1 PL – hladká múka
  • 1 liter – hovädzí vývar
  • 1 KL – tymian
  • 3 ks – bobkový list
  • 1 dl – koňak alebo brandy
  • 4 ks – biely chlieb
  • 1 strúčik – cesnak
  • 100 g – syr (čedar, eidam, gouda...)
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cibule očistíme, rozpolíme a krájame tenké prúžky naprieč polkami.
  2. V hrnci na strednom ohni roztopíme maslo s olejom, pridáme cibuľu, osolíme a pomaly smažíme asi 30 minút do karamelizácie.
  3. Pridáme víno, premiešame, zapracujeme prípadné pripečeniny z dna, pridáme múku, vývar a bylinky. Varíme 20 minút.
  4. Dochutíme soľou, korením a pridáme koňak.
  5. Polievku nalejeme do ohňovzdorných misiek, položíme na ňu hrianku potretú cesnakom, posypeme syrom a zapekáme 2 minúty pod grilom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#francuzska #cibula #polievka #syrova #zapečena #tradicna
12 zobrazení