Francúzska cibuľačka /
Tradičná francúzska cibuľová polievka, pomaly karamelizovaná, s bielym vínom, vývarom a zapečená pod syrovou krustou. Zahreje, zasýti a poteší každé...
Tradičná francúzska cibuľová polievka, pomaly karamelizovaná, s bielym vínom, vývarom a zapečená pod syrovou krustou. Zahreje, zasýti a poteší každé gurmánske srdce.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Francúzska kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 5 ks – cibuľa
- 2 PL – maslo
- 1 PL – slnečnicový olej
- 1 pohár – suché biele víno
- 1 PL – hladká múka
- 1 liter – hovädzí vývar
- 1 KL – tymian
- 3 ks – bobkový list
- 1 dl – koňak alebo brandy
- 4 ks – biely chlieb
- 1 strúčik – cesnak
- 100 g – syr (čedar, eidam, gouda...)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cibule očistíme, rozpolíme a krájame tenké prúžky naprieč polkami.
- V hrnci na strednom ohni roztopíme maslo s olejom, pridáme cibuľu, osolíme a pomaly smažíme asi 30 minút do karamelizácie.
- Pridáme víno, premiešame, zapracujeme prípadné pripečeniny z dna, pridáme múku, vývar a bylinky. Varíme 20 minút.
- Dochutíme soľou, korením a pridáme koňak.
- Polievku nalejeme do ohňovzdorných misiek, položíme na ňu hrianku potretú cesnakom, posypeme syrom a zapekáme 2 minúty pod grilom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#francuzska #cibula #polievka #syrova #zapečena #tradicna
15 zobrazení