Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová polievka z pečených paradajok

Paradajková krémová / Táto polievka je oslavou paradajok v ich najlepšej podobe – po upečení získajú hlbokú, sladkastú chuť, ktorú podčiarkne kajenská paprika... Táto polievka je oslavou paradajok v ich najlepšej podobe – po upečení získajú hlbokú, sladkastú chuť, ktorú podčiarkne kajenská paprika a balzamikový ocot. Krémová konzistencia a strúhaný parmezán z nej robia dokonalý chuťový zážitok.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Pečené Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 6 ks – paradajka
  • 1 ks – červená cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 3 PL – olivový olej
  • 1 KL – kajenská paprika
  • 1 KL – cukor
  • 1 PL – balzamikový ocot
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • 100 g – parmezán
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame, paradajky prekrojíme.
  3. V ohňovzdornom hrnci opražíme cibuľu a cesnak, pridáme koreniny a paradajky reznou plochou nadol. Opečieme, otočíme, pridáme ocot a pečieme 20 minút.
  4. Zmes vrátime na sporák, zalejeme vývarom, povaríme 5 minút, rozmixujeme.
  5. Primiešame smotanu, dochutíme, krátko prevaríme a podávame s parmezánom a bagetkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#paradajky #pecenie #kremovapolievka #vecera #domace #lahkejedlo
6 zobrazení