Paradajková krémová /
Táto polievka je oslavou paradajok v ich najlepšej podobe – po upečení získajú hlbokú, sladkastú chuť, ktorú podčiarkne kajenská paprika...
Táto polievka je oslavou paradajok v ich najlepšej podobe – po upečení získajú hlbokú, sladkastú chuť, ktorú podčiarkne kajenská paprika a balzamikový ocot. Krémová konzistencia a strúhaný parmezán z nej robia dokonalý chuťový zážitok.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 6 ks – paradajka
- 1 ks – červená cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 3 PL – olivový olej
- 1 KL – kajenská paprika
- 1 KL – cukor
- 1 PL – balzamikový ocot
- 1 liter – zeleninový vývar
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 100 g – parmezán
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru rozohrejeme na 180 °C.
- Cibuľu a cesnak nakrájame, paradajky prekrojíme.
- V ohňovzdornom hrnci opražíme cibuľu a cesnak, pridáme koreniny a paradajky reznou plochou nadol. Opečieme, otočíme, pridáme ocot a pečieme 20 minút.
- Zmes vrátime na sporák, zalejeme vývarom, povaríme 5 minút, rozmixujeme.
- Primiešame smotanu, dochutíme, krátko prevaríme a podávame s parmezánom a bagetkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#paradajky #pecenie #kremovapolievka #vecera #domace #lahkejedlo
8 zobrazení