Sladkozemiaková s cícerom /
Krémová polievka zo sladkých zemiakov, mrkvy a zeleru s jemným nádychom korenia sa dokonale dopĺňa s chrumkavým pečeným cícerom. Jej...
Krémová polievka zo sladkých zemiakov, mrkvy a zeleru s jemným nádychom korenia sa dokonale dopĺňa s chrumkavým pečeným cícerom. Jej sýta oranžová farba a lahodná konzistencia z nej robia ideálny pokrm na jesenné či zimné dni. Navyše, korenistý cícer dodá každému sústu zaujímavý kontrast chuti aj textúry.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – cícer (konzerva)
- 3 PL – olivový olej
- 0.5 KL – mleté čili
- 0.5 KL – kurkuma
- 1 štipka – soľ
- 1 ks – červená cibuľa
- 2 PL – maslo
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – zeler
- 2 ks – sladké zemiaky
- 2 KL – drvená rasca
- 1 liter – zeleninový vývar
- 200 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru rozohrejeme na 180 °C a scedený cícer premiešame s olejom, soľou, čili a kurkumou. Dáme piecť na plech na 30 minút, v polovici premiešame.
- V hrnci rozohrejeme maslo a olej, pridáme nakrájanú cibuľku, zeler, mrkvu a sladké zemiaky. Dochutíme rascou, soľou, korením a restujeme pár minút.
- Zalejeme vývarom a varíme cca 30 minút, kým zelenina zmäkne.
- Polievku rozmixujeme dohladka, prilejeme smotanu a ešte krátko povaríme.
- Podávame dozdobenú pečeným cícerom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sladkozemiakova #cicer #polievka #zdravaStrava #bezlepku #vegetarianske
12 zobrazení