Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová mrkvová polievka s pikantným dotykom čili

Mrkvová krémová / Lahodná a sýta krémová polievka z mrkvy s jemne pikantnou chuťou čili. Vďaka zemiakom má hustú konzistenciu, no stále si... Lahodná a sýta krémová polievka z mrkvy s jemne pikantnou chuťou čili. Vďaka zemiakom má hustú konzistenciu, no stále si zachováva svoju ľahkosť. Ideálna na zahriatie počas chladnejších dní, skvele doplnená o chrumkavé tekvicové jadierka a svieže špenátové lístky.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Zemiaky Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – mrkva
  • 200 g – zemiaky
  • 1 ks – čili paprička
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 PL – slnečnicový olej
  • 700 ml – zeleninový vývar
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – mletá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mrkvu, zemiaky, cibuľu a čili papričku očistíme a nakrájame.
  2. V hrnci rozhorúčime olej, pridáme zeleninu a niekoľko minút opekáme.
  3. Zalejeme vývarom a varíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Polievku rozmixujeme dohladka a dochutíme soľou, mletou paprikou a čiernym korením.
  5. Ak je polievka príliš hustá, zriedime vývarom a ešte krátko povaríme.
  6. Na záver podávame s opraženými tekvicovými jadierkami a špenátovými lístkami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#mrkvovaPolievka #kremovaPolievka #zdravaPolievka #bezlepku #spenat #tekvicovejadierka
9 zobrazení