Šampiňónová polievka /
Voňavá šampiňónová s tymianom a smotanou je hrejivá, výdatná polievka plná vôní a chutí. Orestované huby, koreňová zelenina a krémový...
Voňavá šampiňónová s tymianom a smotanou je hrejivá, výdatná polievka plná vôní a chutí. Orestované huby, koreňová zelenina a krémový záver so smotanou ju robia neodolateľnou. Výborná ako sýty obed s krajcom chleba.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – maslo
- 2 PL – olej
- 200 g – šampiňóny
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – veľká mrkva
- 1 stonka – zeler
- 4 ks – stredne veľké zemiaky
- 3 vetvičky alebo 2 lyžičky – čerstvý tymián alebo sušený
- 1 liter – voda
- 100 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Šampiňóny očistíme navlhčenou utierkou, väčšie nakrájame na plátky, menšie prekrojíme.
- Zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu, cibuľu a zeler nadrobno.
- V hrnci rozohrejeme lyžicu masla a oleja, pridáme šampiňóny, tymian (2 vetvičky/1 KL), osolíme, okoreníme a opečieme dozlata. Vyberieme ich bokom.
- Do hrnca pridáme zvyšný tuk, cibuľu, mrkvu, zeler, zvyšný tymian, osolíme a restujeme do mäkka.
- Pridáme zemiaky, zalejeme vodou a varíme prikryté asi 30 minút.
- Nakoniec vrátime huby, pridáme smotanu, dochutíme soľou a korením a prehrejeme.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sampinonova #kremova #hubova #tymianova #zdravaobed #slovenskakuchyna
8 zobrazení