Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Voňavá šampiňónová s tymianom a smotanou

Šampiňónová polievka / Voňavá šampiňónová s tymianom a smotanou je hrejivá, výdatná polievka plná vôní a chutí. Orestované huby, koreňová zelenina a krémový... Voňavá šampiňónová s tymianom a smotanou je hrejivá, výdatná polievka plná vôní a chutí. Orestované huby, koreňová zelenina a krémový záver so smotanou ju robia neodolateľnou. Výborná ako sýty obed s krajcom chleba.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – maslo
  • 2 PL – olej
  • 200 g – šampiňóny
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – veľká mrkva
  • 1 stonka – zeler
  • 4 ks – stredne veľké zemiaky
  • 3 vetvičky alebo 2 lyžičky – čerstvý tymián alebo sušený
  • 1 liter – voda
  • 100 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Šampiňóny očistíme navlhčenou utierkou, väčšie nakrájame na plátky, menšie prekrojíme.
  2. Zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu, cibuľu a zeler nadrobno.
  3. V hrnci rozohrejeme lyžicu masla a oleja, pridáme šampiňóny, tymian (2 vetvičky/1 KL), osolíme, okoreníme a opečieme dozlata. Vyberieme ich bokom.
  4. Do hrnca pridáme zvyšný tuk, cibuľu, mrkvu, zeler, zvyšný tymian, osolíme a restujeme do mäkka.
  5. Pridáme zemiaky, zalejeme vodou a varíme prikryté asi 30 minút.
  6. Nakoniec vrátime huby, pridáme smotanu, dochutíme soľou a korením a prehrejeme.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sampinonova #kremova #hubova #tymianova #zdravaobed #slovenskakuchyna
11 zobrazení