Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kyslá fazuľová polievka s údeninou a smotanou

Kyslá fazuľová / Vydarená kombinácia krémovej textúry, kyslastej chuti a údeninovej arómy robí z tejto fazuľovej polievky dokonalý návrat ku koreňom. Varená pomaly,... Vydarená kombinácia krémovej textúry, kyslastej chuti a údeninovej arómy robí z tejto fazuľovej polievky dokonalý návrat ku koreňom. Varená pomaly, s láskou a bohatou dávkou surovín vás zasýti a poteší ako hlavné jedlo. Skvelá s krajcom chleba alebo rožkom.
Obed Polievky Strukoviny Zemiaky Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 200 g – biela fazuľa
  • 2 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 200 g – údenina
  • 3 ks – väčší zemiak
  • 200 ml – mlieko
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • 2 ks – hladká múka
  • podľa chuti – kryštálový cukor
  • podľa chuti – ocot
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mletá paprika
  • podľa chuti – nové korenie
  • podľa chuti – celé čierne korenie
  • podľa chuti – bobkový list
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Fazuľu namočíme cez noc do studenej vody.
  2. Na druhý deň ju spolu s vodou preložíme do hrnca, pridáme údeninu, korenie a varíme.
  3. Po hodine pridáme zemiaky, varíme do zmäknutia, pridáme cesnak, mletú papriku a osolíme.
  4. Z mlieka, smotany a múky pripravíme zátrepku a prilejeme ju do polievky.
  5. Necháme zovrieť, odstavíme a dochutíme cukrom a octom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#fazulovaPolievka #kyslaPolievka #tradicnaKuchyna #udenina #smotanovaPolievka #slovenskaKlasika
6 zobrazení