Kyslá fazuľová /
Vydarená kombinácia krémovej textúry, kyslastej chuti a údeninovej arómy robí z tejto fazuľovej polievky dokonalý návrat ku koreňom. Varená pomaly,...
Vydarená kombinácia krémovej textúry, kyslastej chuti a údeninovej arómy robí z tejto fazuľovej polievky dokonalý návrat ku koreňom. Varená pomaly, s láskou a bohatou dávkou surovín vás zasýti a poteší ako hlavné jedlo. Skvelá s krajcom chleba alebo rožkom.
Obed
Polievky
Strukoviny
Zemiaky
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 200 g – biela fazuľa
- 2 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 200 g – údenina
- 3 ks – väčší zemiak
- 200 ml – mlieko
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 2 ks – hladká múka
- podľa chuti – kryštálový cukor
- podľa chuti – ocot
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mletá paprika
- podľa chuti – nové korenie
- podľa chuti – celé čierne korenie
- podľa chuti – bobkový list
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Fazuľu namočíme cez noc do studenej vody.
- Na druhý deň ju spolu s vodou preložíme do hrnca, pridáme údeninu, korenie a varíme.
- Po hodine pridáme zemiaky, varíme do zmäknutia, pridáme cesnak, mletú papriku a osolíme.
- Z mlieka, smotany a múky pripravíme zátrepku a prilejeme ju do polievky.
- Necháme zovrieť, odstavíme a dochutíme cukrom a octom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#fazulovaPolievka #kyslaPolievka #tradicnaKuchyna #udenina #smotanovaPolievka #slovenskaKlasika
6 zobrazení