Kyslá šošovicová /
Tradičná slovenská kyslá šošovicová polievka je jednoduchá, výživná a mimoriadne chutná. Vďaka spojeniu šošovice, zemiakov, mlieka a smotany s typicky...
Tradičná slovenská kyslá šošovicová polievka je jednoduchá, výživná a mimoriadne chutná. Vďaka spojeniu šošovice, zemiakov, mlieka a smotany s typicky sladkokyslou dochuťou vzniká dokonalá kombinácia, ktorá vás prenesie do detstva. Skvele chutí s čerstvým chlebíkom.
Obed
Polievky
Strukoviny
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 150 g – suchá šošovica
- 1 ks – cibuľa
- 3 ks – väčší zemiak
- 500 ml – mlieko
- 200 ml – pochúťková smotana
- 2 PL – hladká múka
- podľa chuti – kryštálový cukor
- podľa chuti – ocot
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – nové korenie
- podľa chuti – bobkový list
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Šošovicu namočíme na 4 hodiny do studenej vody.
- Preložíme do hrnca a varíme, dolievame vodu podľa potreby.
- Pridáme nakrájané zemiaky, cibuľu, bobkový list, koreniny a varíme do zmäknutia.
- Z mlieka, smotany a múky pripravíme zátrepku, vlejeme do polievky a privedieme k varu.
- Odstavíme a dochutíme cukrom a octom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sosovica #kyslaPolievka #slovenskaKuchyna #smotanovaPolievka #tradicnaReceptura #rychlyObed
207 zobrazení