Grécka kuracia polievka /
Táto grécka klasika zaujme jemnou kyslosťou citróna, krémovou konzistenciou vďaka žĺtkom a výživným kuracím mäsom. Ryža a zelenina robia z...
Táto grécka klasika zaujme jemnou kyslosťou citróna, krémovou konzistenciou vďaka žĺtkom a výživným kuracím mäsom. Ryža a zelenina robia z tejto polievky sýte jedlo s typickou stredomorskou arómou tymianu. Ideálna na zmenu oproti klasickej kuracej polievke.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Varené
Grécka kuchyňa
20 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 ks – celé kura
- 1 ks – kurací bujón
- 10 ks – celé čierne korenie
- 1 KL – sušený tymián
- 1 ks – bobkový list
- 1 ks – pór
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – cibuľa
- 100 g – ryža
- 3 ks – žĺtok
- 2 ks – citrón
- podľa chuti – soľ
- na dochutenie – olivový olej
- na ozdobu – čerstvý tymian
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kura naporciujeme, kosti vložíme do hrnca s koreninami a vývarom a varíme 1 hodinu.
- Zeleninu nakrájame, mäso oddelíme od kostí a nakrájame na kocky.
- Vývar precedíme, vložíme zeleninu, mäso a ryžu, varíme 30 minút.
- Žĺtky zmiešame s citrónovou šťavou a kôrou, prilejeme časť vývaru a vyšľaháme.
- Zmes vmiešame do odstaveného vývaru a dochutíme soľou.
- Podávame s kvapkou olivového oleja a tymianom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#greckaPolievka #kuraciaPolievka #avgolemono #citrusovaPolievka #tymian #domaciVyvar
6 zobrazení