Boršč /
Boršč je ikonická červená polievka plná chuti a vôní východoeurópskej kuchyne. Kombinuje jemne uvarenú cviklu, hovädzie mäso, zeleninu a kapustu...
Boršč je ikonická červená polievka plná chuti a vôní východoeurópskej kuchyne. Kombinuje jemne uvarenú cviklu, hovädzie mäso, zeleninu a kapustu v hustom vývare. Servíruje sa s lyžicou kyslej smotany a čerstvým kôprom, ideálna pre chladné dni.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Hovädzie mäso
Varené
Ruská kuchyňa
40 min príprava
130 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 450 g – hovädzie mäso
- 1.25 liter – voda
- 2 ks – bobkový list
- 2 strúčiky – cesnak
- 4 ks – celé čierne korenie
- 6 ks – červená repa
- 4 ks – paradajka
- 1 ks – cibuľa
- 0.25 ks – zeler
- 3 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 1 PL – maslo
- 1 PL – paradajkový pretlak
- 0.5 ks – biela kapusta
- 2 ks – zemiaky
- 1 téglik – kyslá pochúťková smotana
- podľa chuti – ocot
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – kôpor
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso uvaríme domäkka vo vode s bobkovým listom a korením.
- Cviklu uvaríme zvlášť a nakrájame.
- Koreňovú zeleninu, kapustu a paradajky pripravíme a orestujeme na masle.
- Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vývarom.
- Pridáme kapustu, cviklu, zemiaky a mäso. Dochutíme a varíme cca 1 hodinu.
- Podávame s lyžicou kyslej smotany a posypané kôprom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#borsc #cvikla #kyslaSmotana #kapusta #ukrajinskaPolievka #hovadzieMaso
176 zobrazení