Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičný boršč s hovädzím mäsom, cviklou a kyslou smotanou

Boršč / Boršč je ikonická červená polievka plná chuti a vôní východoeurópskej kuchyne. Kombinuje jemne uvarenú cviklu, hovädzie mäso, zeleninu a kapustu... Boršč je ikonická červená polievka plná chuti a vôní východoeurópskej kuchyne. Kombinuje jemne uvarenú cviklu, hovädzie mäso, zeleninu a kapustu v hustom vývare. Servíruje sa s lyžicou kyslej smotany a čerstvým kôprom, ideálna pre chladné dni.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Hovädzie mäso Varené Ruská kuchyňa
40 min príprava
130 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 450 g – hovädzie mäso
  • 1.25 liter – voda
  • 2 ks – bobkový list
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 4 ks – celé čierne korenie
  • 6 ks – červená repa
  • 4 ks – paradajka
  • 1 ks – cibuľa
  • 0.25 ks – zeler
  • 3 ks – mrkva
  • 1 ks – petržlen
  • 1 PL – maslo
  • 1 PL – paradajkový pretlak
  • 0.5 ks – biela kapusta
  • 2 ks – zemiaky
  • 1 téglik – kyslá pochúťková smotana
  • podľa chuti – ocot
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – kôpor
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso uvaríme domäkka vo vode s bobkovým listom a korením.
  2. Cviklu uvaríme zvlášť a nakrájame.
  3. Koreňovú zeleninu, kapustu a paradajky pripravíme a orestujeme na masle.
  4. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vývarom.
  5. Pridáme kapustu, cviklu, zemiaky a mäso. Dochutíme a varíme cca 1 hodinu.
  6. Podávame s lyžicou kyslej smotany a posypané kôprom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#borsc #cvikla #kyslaSmotana #kapusta #ukrajinskaPolievka #hovadzieMaso
176 zobrazení