Soljanka /
Hustá a korenistá ruská klasika s kyslými uhorkami, hovädzím mäsom a olivami. Nezameniteľná chuť Soljanky v sebe spája kyslosť, šťavnatosť...
Hustá a korenistá ruská klasika s kyslými uhorkami, hovädzím mäsom a olivami. Nezameniteľná chuť Soljanky v sebe spája kyslosť, šťavnatosť i hĺbku vývaru, doplnená smotanou a plátkom citróna. Ideálna na zahriatie a nasýtenie počas chladnejších dní.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Hovädzie mäso
Varené
Ruská kuchyňa
30 min príprava
180 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 500 g – hovädzie mäso
- 1 ks – bobkový list
- 5 ks – gulička celého čierneho korenia
- 2 ks – paradajka
- 1 ks – červená paprika
- 3 ks – slaná nakladaná uhorka
- 1 ks – cibuľa
- 4 PL – paradajkový pretlak
- 2 PL – maslo
- 1 PL – kapary
- 2 PL – čierne olivy bez kôstok
- 2 ks – párok
- 100 ml – nálev z kyslých uhoriek
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- na servírovanie – kyslá smotana
- na ozdobu – citrón
- na ozdobu – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso varíme s koreninami 2–3 hodiny. Uvarené mäso nakrájame.
- Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame, rovnako aj papriku.
- Cibuľu speníme na masle, pridáme mäso, párky, olivy, kapary a uhorky. Pridáme paradajky, papriku, trošku vývaru a paradajkový pretlak.
- Zalejeme vývarom a nálevom z uhoriek, varíme 20 minút. Dochutíme soľou a korením.
- Servírujeme s lyžicou smotany, plátkom citróna a vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#soljanka #ruskaPolievka #uhorky #hovadzieMaso #smotana #polievkaNaZahriatie
7 zobrazení