Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Soljanka – pikantná hustá polievka s hovädzím mäsom, uhorkami a smotanou

Soljanka / Hustá a korenistá ruská klasika s kyslými uhorkami, hovädzím mäsom a olivami. Nezameniteľná chuť Soljanky v sebe spája kyslosť, šťavnatosť... Hustá a korenistá ruská klasika s kyslými uhorkami, hovädzím mäsom a olivami. Nezameniteľná chuť Soljanky v sebe spája kyslosť, šťavnatosť i hĺbku vývaru, doplnená smotanou a plátkom citróna. Ideálna na zahriatie a nasýtenie počas chladnejších dní.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Hovädzie mäso Varené Ruská kuchyňa
30 min príprava
180 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 500 g – hovädzie mäso
  • 1 ks – bobkový list
  • 5 ks – gulička celého čierneho korenia
  • 2 ks – paradajka
  • 1 ks – červená paprika
  • 3 ks – slaná nakladaná uhorka
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 PL – paradajkový pretlak
  • 2 PL – maslo
  • 1 PL – kapary
  • 2 PL – čierne olivy bez kôstok
  • 2 ks – párok
  • 100 ml – nálev z kyslých uhoriek
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • na servírovanie – kyslá smotana
  • na ozdobu – citrón
  • na ozdobu – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso varíme s koreninami 2–3 hodiny. Uvarené mäso nakrájame.
  2. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame, rovnako aj papriku.
  3. Cibuľu speníme na masle, pridáme mäso, párky, olivy, kapary a uhorky. Pridáme paradajky, papriku, trošku vývaru a paradajkový pretlak.
  4. Zalejeme vývarom a nálevom z uhoriek, varíme 20 minút. Dochutíme soľou a korením.
  5. Servírujeme s lyžicou smotany, plátkom citróna a vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#soljanka #ruskaPolievka #uhorky #hovadzieMaso #smotana #polievkaNaZahriatie
7 zobrazení