Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Ruská kapustová polievka Šči s kyslou smotanou a hubami

Šči / Silná tradičná ruská polievka s hovädzím mäsom, kyslou kapustou, sušenými hubami a pretlakom. Varená pomaly, aby sa všetky chute spojili... Silná tradičná ruská polievka s hovädzím mäsom, kyslou kapustou, sušenými hubami a pretlakom. Varená pomaly, aby sa všetky chute spojili do výdatného a kyselkavého vývaru. Ozdobená kyslou smotanou a podávaná horúca s chlebom.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Hovädzie mäso Varené Ruská kuchyňa
20 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – hovädzie mäso
  • 2 ks – bobkový list
  • 4 ks – celé čierne korenie
  • 1 ks – mrkva
  • 1 ks – petržlen
  • 2 ks – cibuľa
  • 500 g – kyslá kapusta aj so šťavou
  • 4 PL – paradajkový pretlak
  • 80 g – sušené huby
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 téglik – kyslá smotana
  • trochu – olej alebo masť
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Hovädzie mäso varíme s mrkvou, petržlenom, bobkovým listom a korením až vznikne silný vývar.
  2. Na oleji opečieme cibuľu, pridáme kyslú kapustu aj so šťavou, soľ, korenie, dusíme 20 minút.
  3. Primiešame paradajkový pretlak a ešte krátko podusíme.
  4. Mäso nakrájame na kocky a spolu s kapustovou zmesou a hubami pridáme do vývaru. Pridáme prelisovaný cesnak a varíme ďalšiu hodinu.
  5. Na záver primiešame smotanu, dochutíme a podávame s mäsom a chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sci #kapustovaPolievka #ruskyRecept #hovadzieMaso #huby #kyslaSmotana
10 zobrazení