Šči /
Silná tradičná ruská polievka s hovädzím mäsom, kyslou kapustou, sušenými hubami a pretlakom. Varená pomaly, aby sa všetky chute spojili...
Silná tradičná ruská polievka s hovädzím mäsom, kyslou kapustou, sušenými hubami a pretlakom. Varená pomaly, aby sa všetky chute spojili do výdatného a kyselkavého vývaru. Ozdobená kyslou smotanou a podávaná horúca s chlebom.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Hovädzie mäso
Varené
Ruská kuchyňa
20 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – hovädzie mäso
- 2 ks – bobkový list
- 4 ks – celé čierne korenie
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 2 ks – cibuľa
- 500 g – kyslá kapusta aj so šťavou
- 4 PL – paradajkový pretlak
- 80 g – sušené huby
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 téglik – kyslá smotana
- trochu – olej alebo masť
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Hovädzie mäso varíme s mrkvou, petržlenom, bobkovým listom a korením až vznikne silný vývar.
- Na oleji opečieme cibuľu, pridáme kyslú kapustu aj so šťavou, soľ, korenie, dusíme 20 minút.
- Primiešame paradajkový pretlak a ešte krátko podusíme.
- Mäso nakrájame na kocky a spolu s kapustovou zmesou a hubami pridáme do vývaru. Pridáme prelisovaný cesnak a varíme ďalšiu hodinu.
- Na záver primiešame smotanu, dochutíme a podávame s mäsom a chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sci #kapustovaPolievka #ruskyRecept #hovadzieMaso #huby #kyslaSmotana
10 zobrazení