Morčacia polievka /
Lahodná a výživná polievka z morčacieho mäsa, zemiakov a čerstvej zeleniny. Dochutená bielym vínom, smotanou a kôprom získava jemne krémovú...
Lahodná a výživná polievka z morčacieho mäsa, zemiakov a čerstvej zeleniny. Dochutená bielym vínom, smotanou a kôprom získava jemne krémovú textúru a sviežu arómu. Ideálna na ľahký obed či večeru počas celého roka.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Morčacie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 200 g – morčací rezeň
- 2 PL – rastlinný olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 2 dl – biele víno
- 2 ks – zemiak
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – cuketa
- 1 liter – kurací vývar
- 200 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – korenie
- podľa chuti – kôpor
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Morčacie mäso nakrájame, orestujeme na oleji, pridáme cibuľu a cesnak, osolíme a okoreníme.
- Zalejeme vínom a vývarom, zakryjeme a dusíme 15 minút.
- Pridáme mrkvu a časť vývaru, povaríme 10 minút.
- Potom pridáme zemiaky a zvyšok vývaru, varíme ďalších 10 minút.
- Nakoniec primiešame cuketu, varíme 5 minút, prilejeme smotanu, dochutíme a pridáme kôpor.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#morcaciaPolievka #zemiaky #kopor #kuraciVyvar #vino #lahkaVecera
7 zobrazení