Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Morčacia polievka so zemiakmi, vínom a kôprom

Morčacia polievka / Lahodná a výživná polievka z morčacieho mäsa, zemiakov a čerstvej zeleniny. Dochutená bielym vínom, smotanou a kôprom získava jemne krémovú... Lahodná a výživná polievka z morčacieho mäsa, zemiakov a čerstvej zeleniny. Dochutená bielym vínom, smotanou a kôprom získava jemne krémovú textúru a sviežu arómu. Ideálna na ľahký obed či večeru počas celého roka.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Morčacie mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 200 g – morčací rezeň
  • 2 PL – rastlinný olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 2 dl – biele víno
  • 2 ks – zemiak
  • 1 ks – mrkva
  • 1 ks – cuketa
  • 1 liter – kurací vývar
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – korenie
  • podľa chuti – kôpor
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Morčacie mäso nakrájame, orestujeme na oleji, pridáme cibuľu a cesnak, osolíme a okoreníme.
  2. Zalejeme vínom a vývarom, zakryjeme a dusíme 15 minút.
  3. Pridáme mrkvu a časť vývaru, povaríme 10 minút.
  4. Potom pridáme zemiaky a zvyšok vývaru, varíme ďalších 10 minút.
  5. Nakoniec primiešame cuketu, varíme 5 minút, prilejeme smotanu, dochutíme a pridáme kôpor.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#morcaciaPolievka #zemiaky #kopor #kuraciVyvar #vino #lahkaVecera
7 zobrazení