Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Talianska zeleninová polievka Minestrone s cestovinou a parmezánom

Minestrone / Farebná a bohatá talianska polievka Minestrone plná zeleniny, strukovín, slaninky a cestovín. Každá lyžica chutí ako kúsok leta priamo z... Farebná a bohatá talianska polievka Minestrone plná zeleniny, strukovín, slaninky a cestovín. Každá lyžica chutí ako kúsok leta priamo z Toskánska. Vonia po bylinkách, cesnaku a paradajkách, podáva sa s kvapkou olivového oleja, strúhaným parmezánom a kúskom chleba.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Talianska kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 50 g – prerastená slaninka
  • 2 PL – olivový olej
  • 2 ks – cibuľa
  • 1 ks – stopkový zeler
  • 1 ks – mrkva
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1.5 liter – kurací vývar
  • 1 ks – lúpané paradajky (konzerva)
  • 1 ks – biela fazuľa (konzerva)
  • 1 šálka – hrášok
  • 2 šálky – biela kapusta
  • 100 g – cestoviny
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mletá paprika
  • podľa chuti – provensálske korenie
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • na dochutenie – extra panenský olivový olej
  • na servírovanie – parmezán
  • na ozdobu – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na oleji a slaninke orestujeme cibuľu, potom pridáme zeler a mrkvu, krátko restujeme.
  2. Pridáme cesnak, vývar, paradajky, fazuľu, hrášok a kapustu. Dochutíme soľou, korením, bylinkami a varíme 30 minút.
  3. Prilejeme vodu podľa potreby a pridáme cestoviny. Varíme ďalších 15 minút.
  4. Podávame s olivovým olejom, parmezánom, petržlenom a chlebíkom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#minestrone #talianskaPolievka #zeleninovaPolievka #fazuľa #cestoviny #parmezan
13 zobrazení