Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Šajtľava oravská kapustová klasika

Šajtľava / Šajtľava oravská kapustová klasika je poctivá polievka z koreňovej zeleniny, kapusty a zemiakov, doplnená výbornou domácou zásmažkou so slaninou. Vôňa... Šajtľava oravská kapustová klasika je poctivá polievka z koreňovej zeleniny, kapusty a zemiakov, doplnená výbornou domácou zásmažkou so slaninou. Vôňa bobkového listu, majoránu a čerstvého cesnaku pripomenie tradičnú slovenskú kuchyňu, akú varili naše staré mamy.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bravčové mäso Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – bravčová masť
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – väčšia mrkva
  • 1 ks – petržlen
  • 0.5 ks – zeler
  • 0.5 ks – biela kapusta
  • 1 strúčik – prelisovaný cesnak
  • 3 ks – väčší zemiak
  • podľa chuti – soľ, bobkový list, celé čierne korenie, majorán
  • 100 g – slanina
  • 2 PL – hladká múka
  • 1 KL – mletá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. V hrnci zohrejeme masť, pridáme polovicu cibuľky a restujeme ju do mäkka.
  2. Pridáme na kocky nakrájaný zeler, mrkvu a petržlen, osolíme, vložíme bobkový list a celé čierne korenie. Krátko orestujeme.
  3. Do hrnca pridáme nasekanú kapustu a na kocky pokrájané zemiaky. Všetko zalejeme vodou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Na panvici rozpustíme masť, opečieme slaninu, pridáme zvyšok cibuľky a zaprášime múkou a paprikou. Orestujeme a zalejeme vriacou vodou.
  5. Zásmažku vymiešame dohladka a pridáme ju do polievky. Dochutíme majoránom, cesnakom a prípadne ešte osolíme.
  6. Polievku podávame s krajcom chleba a lyžicou kyslej smotany.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sajtlava #kapustova #oravska #slovenska #tradicna #soslaninou #zasmazka
15 zobrazení