Zeleninový vývar /
Tradičný číry zeleninový vývar pripravený z koreňovej zeleniny, brokolice, húb a aromatických korenín. Dokonale jemný a pritom výrazný, ideálny ako...
Tradičný číry zeleninový vývar pripravený z koreňovej zeleniny, brokolice, húb a aromatických korenín. Dokonale jemný a pritom výrazný, ideálny ako základ pre ďalšie polievky alebo omáčky. Nechýba cibuľová šupka pre farbu a zázrak dochutenia – dosolenie až na konci.
Obed
Polievky
Huby
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 ks – petržlen
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – zeler
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – pór
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 ks – brokolica
- 1 ks – červená paprika
- 5 ks – šampiňóny
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – celé nové korenie
- 5 ks – celé čierne korenie
- podľa chuti – soľ
- podľa potreby – rastlinný olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zeleninu nakrájame na väčšie kusy, cibuľu ponecháme so šupkou a prepolíme.
- Na oleji vo veľkom hrnci restujeme zeleninu niekoľko minút, pridáme korenie.
- Zalejeme studenou vodou tak, aby boli suroviny ponorené. Nesolíme.
- Privedieme k varu a na miernom ohni varíme aspoň hodinu.
- Dosolíme až na záver a vývar precedíme. Používame ako základ polievok alebo omáčok.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zeleninovyVyvar #domaciVyvar #polievkovyZaklad #vegetarianskyRecept #cistyVyvar #tradicnyZaklad
10 zobrazení