Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Domáci zeleninový vývar plný vôní a chutí

Zeleninový vývar / Tradičný číry zeleninový vývar pripravený z koreňovej zeleniny, brokolice, húb a aromatických korenín. Dokonale jemný a pritom výrazný, ideálny ako... Tradičný číry zeleninový vývar pripravený z koreňovej zeleniny, brokolice, húb a aromatických korenín. Dokonale jemný a pritom výrazný, ideálny ako základ pre ďalšie polievky alebo omáčky. Nechýba cibuľová šupka pre farbu a zázrak dochutenia – dosolenie až na konci.
Obed Polievky Huby Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1 ks – petržlen
  • 2 ks – mrkva
  • 1 ks – zeler
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – pór
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 ks – brokolica
  • 1 ks – červená paprika
  • 5 ks – šampiňóny
  • 2 ks – bobkový list
  • 5 ks – celé nové korenie
  • 5 ks – celé čierne korenie
  • podľa chuti – soľ
  • podľa potreby – rastlinný olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zeleninu nakrájame na väčšie kusy, cibuľu ponecháme so šupkou a prepolíme.
  2. Na oleji vo veľkom hrnci restujeme zeleninu niekoľko minút, pridáme korenie.
  3. Zalejeme studenou vodou tak, aby boli suroviny ponorené. Nesolíme.
  4. Privedieme k varu a na miernom ohni varíme aspoň hodinu.
  5. Dosolíme až na záver a vývar precedíme. Používame ako základ polievok alebo omáčok.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zeleninovyVyvar #domaciVyvar #polievkovyZaklad #vegetarianskyRecept #cistyVyvar #tradicnyZaklad
10 zobrazení