Tekvicová polievka /
Hrejivá a sýta krémová tekvicová polievka zo sladkej hokkaido tekvice, doplnená chrumkavou oravskou slaninou, cesnakovým toastom a parmezánom. Perfektný sezónny...
Hrejivá a sýta krémová tekvicová polievka zo sladkej hokkaido tekvice, doplnená chrumkavou oravskou slaninou, cesnakovým toastom a parmezánom. Perfektný sezónny recept, ktorý spája lahodnú chuť zeleniny s výraznými doplnkami. Ideálna na jesenný obed alebo večeru.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – rastlinný olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – hokkaido tekvica
- 1 ks – zeler
- 1 ks – zemiak
- 1 strúčik – cesnak
- 1 liter – zeleninový vývar
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – mletá paprika
- podľa chuti – majoránka
- 1 ks – bageta
- 2 strúčiky – cesnak (na toasty)
- podľa potreby – extra panenský olivový olej
- 100 g – oravská slanina
- podľa chuti – parmezán
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Tekvicu, zemiak a zeler nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno.
- Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a papriku. Zalejeme vývarom a varíme 50 minút.
- Bagetu potrieme olivovým olejom a cesnakom, slaninu a bagetu ugrilujeme do chrumkava.
- Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme majoránom a podávame s chrumkavou slaninou, parmezánom a toastom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tekvicovaPolievka #hokkaido #slanina #jesennyRecept #cesnakovyToast #parmezan
6 zobrazení