Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová tekvicová polievka so slaninkou a cesnakovým toastom

Tekvicová polievka / Hrejivá a sýta krémová tekvicová polievka zo sladkej hokkaido tekvice, doplnená chrumkavou oravskou slaninou, cesnakovým toastom a parmezánom. Perfektný sezónny... Hrejivá a sýta krémová tekvicová polievka zo sladkej hokkaido tekvice, doplnená chrumkavou oravskou slaninou, cesnakovým toastom a parmezánom. Perfektný sezónny recept, ktorý spája lahodnú chuť zeleniny s výraznými doplnkami. Ideálna na jesenný obed alebo večeru.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – rastlinný olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – hokkaido tekvica
  • 1 ks – zeler
  • 1 ks – zemiak
  • 1 strúčik – cesnak
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – mletá paprika
  • podľa chuti – majoránka
  • 1 ks – bageta
  • 2 strúčiky – cesnak (na toasty)
  • podľa potreby – extra panenský olivový olej
  • 100 g – oravská slanina
  • podľa chuti – parmezán
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Tekvicu, zemiak a zeler nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a papriku. Zalejeme vývarom a varíme 50 minút.
  3. Bagetu potrieme olivovým olejom a cesnakom, slaninu a bagetu ugrilujeme do chrumkava.
  4. Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme majoránom a podávame s chrumkavou slaninou, parmezánom a toastom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#tekvicovaPolievka #hokkaido #slanina #jesennyRecept #cesnakovyToast #parmezan
6 zobrazení