Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Valašská kyselica so zemiakmi, vajíčkami a smotanou

Valašská kyselica / Jedna z najznámejších valašských polievok – kyselica – je lahodná kombinácia kyslej kapusty, zemiakov, vajec a smotany. V jednoduchosti je... Jedna z najznámejších valašských polievok – kyselica – je lahodná kombinácia kyslej kapusty, zemiakov, vajec a smotany. V jednoduchosti je krása a v tomto prípade aj chuť, ktorú tradičné koreniny ako rasca, bobkový list či majoránka nádherne zvýraznia. Polievka, ktorá zahreje i zasýti.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 hrnčeky – kyslá kapusta
  • 4 ks – zemiaky
  • 2 ks – vajce
  • 1 hrnček – smotana na šľahanie
  • 2 PL – hladká múka
  • 2 PL – maslo
  • 2 ks – bobkový list
  • 5 ks – celé čierne korenie
  • 1 KL – rasca
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – majoránka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kapustu prepláchneme (ak je veľmi kyslá), vložíme do hrnca s vodou, bobkovým listom a korením. Varíme.
  2. Zemiaky uvaríme zvlášť s rascou a soľou, potom ich aj s časťou vody pridáme ku kapuste.
  3. Polievku zahustíme múkou vo vode, pridáme rozšľahané vajcia a smotanu.
  4. Dochutíme soľou, korením a odstavíme.
  5. Na záver primiešame maslo a majoránku. Podávame s chlebíkom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#valasskaKyselica #kyslaKapusta #tradicnaPolievka #zemiaky #vajcia #smotanovaPolievka
5 zobrazení