Valašská kyselica /
Jedna z najznámejších valašských polievok – kyselica – je lahodná kombinácia kyslej kapusty, zemiakov, vajec a smotany. V jednoduchosti je...
Jedna z najznámejších valašských polievok – kyselica – je lahodná kombinácia kyslej kapusty, zemiakov, vajec a smotany. V jednoduchosti je krása a v tomto prípade aj chuť, ktorú tradičné koreniny ako rasca, bobkový list či majoránka nádherne zvýraznia. Polievka, ktorá zahreje i zasýti.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 hrnčeky – kyslá kapusta
- 4 ks – zemiaky
- 2 ks – vajce
- 1 hrnček – smotana na šľahanie
- 2 PL – hladká múka
- 2 PL – maslo
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – celé čierne korenie
- 1 KL – rasca
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – majoránka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kapustu prepláchneme (ak je veľmi kyslá), vložíme do hrnca s vodou, bobkovým listom a korením. Varíme.
- Zemiaky uvaríme zvlášť s rascou a soľou, potom ich aj s časťou vody pridáme ku kapuste.
- Polievku zahustíme múkou vo vode, pridáme rozšľahané vajcia a smotanu.
- Dochutíme soľou, korením a odstavíme.
- Na záver primiešame maslo a majoránku. Podávame s chlebíkom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#valasskaKyselica #kyslaKapusta #tradicnaPolievka #zemiaky #vajcia #smotanovaPolievka
5 zobrazení