Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Rýchla kulajda s kôprom, hubami a vajíčkom

Kulajda / Obľúbená hustá smotanová polievka pôvodom z južných Čiech, známa aj na Slovensku. Kombinácia húb, zemiakov, kôpru a jemne sladkokyslej chuti... Obľúbená hustá smotanová polievka pôvodom z južných Čiech, známa aj na Slovensku. Kombinácia húb, zemiakov, kôpru a jemne sladkokyslej chuti robí z kulajdy nezameniteľný gastronomický zážitok. Podáva sa tradične s vareným vajíčkom.
Obed Polievky Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Česká kuchyňa
15 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 ks – zemiak
  • 2 hrste – lesné huby
  • 3 PL – maslo
  • 2 PL – hladká múka
  • 0.5 litra – plnotučné mlieko
  • 0.5 litra – vývar
  • 1 hrsť – čerstvý kôpor
  • 1 PL – kryštálový cukor
  • podľa chuti – ocot
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – rasca
  • podľa chuti – bobkový list
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky uvaríme s bobkovým listom a rascou do mäkka, scedíme a odložíme bokom.
  2. Na masle pripravíme zásmažku, ktorú zalejeme mliekom a vývarom, privedieme k varu.
  3. Dochutíme soľou, korením, pridáme zemiaky a huby, krátko povaríme.
  4. Na záver vmiešame nasekaný kôpor, dochutíme cukrom a octom.
  5. Podávame s vareným vajíčkom a chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kulajda #rychlaPolievka #kopor #huby #tradicnaPolievka #vajicko
9 zobrazení