Kulajda /
Obľúbená hustá smotanová polievka pôvodom z južných Čiech, známa aj na Slovensku. Kombinácia húb, zemiakov, kôpru a jemne sladkokyslej chuti...
Obľúbená hustá smotanová polievka pôvodom z južných Čiech, známa aj na Slovensku. Kombinácia húb, zemiakov, kôpru a jemne sladkokyslej chuti robí z kulajdy nezameniteľný gastronomický zážitok. Podáva sa tradične s vareným vajíčkom.
Obed
Polievky
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Česká kuchyňa
15 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 ks – zemiak
- 2 hrste – lesné huby
- 3 PL – maslo
- 2 PL – hladká múka
- 0.5 litra – plnotučné mlieko
- 0.5 litra – vývar
- 1 hrsť – čerstvý kôpor
- 1 PL – kryštálový cukor
- podľa chuti – ocot
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – rasca
- podľa chuti – bobkový list
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme s bobkovým listom a rascou do mäkka, scedíme a odložíme bokom.
- Na masle pripravíme zásmažku, ktorú zalejeme mliekom a vývarom, privedieme k varu.
- Dochutíme soľou, korením, pridáme zemiaky a huby, krátko povaríme.
- Na záver vmiešame nasekaný kôpor, dochutíme cukrom a octom.
- Podávame s vareným vajíčkom a chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kulajda #rychlaPolievka #kopor #huby #tradicnaPolievka #vajicko
12 zobrazení