Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičná hubová kapustnica s klobáskou a údeným mäsom

Hubová kapustnica / Poctivá kapustnica ako od babičky – kombinácia kyslej kapusty, sušených húb, údeného mäsa a dvoch druhov klobásy vytvára dokonalú harmóniu... Poctivá kapustnica ako od babičky – kombinácia kyslej kapusty, sušených húb, údeného mäsa a dvoch druhov klobásy vytvára dokonalú harmóniu chutí. Dlhé pomalé varenie, výrazná vôňa a hustá konzistencia robia z tejto polievky sviatočný pokrm aj počas bežného dňa.
Obed Polievky Huby Zeleninové jedlá Bravčové mäso Údené mäso Údeniny Varené Vianočné špeciality Slovenská kuchyňa
15 min príprava
180 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – bravčová kosť
  • 200 g – údená krkovička
  • 2 PL – rastlinný olej
  • 100 g – oravská slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 PL – mletá paprika
  • 500 g – kyslá kapusta
  • 1 hrsť – sušené huby
  • 1 ks – gazdovská klobása
  • 1 ks – papriková klobása
  • 4 strúčiky – cesnak
  • podľa chuti – soľ
  • 5 ks – čierne korenie celé
  • 2 ks – bobkový list
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kosť a krkovičku varíme s bobkovým listom a korením asi 2 hodiny. Vývar precedíme, mäso pokrájame.
  2. Huby si namočíme do vody na 1 hodinu.
  3. Slaninu a cibuľku orestujeme na oleji do zlatista, pridáme papriku a premiešame.
  4. Pridáme prepláchnutú kapustu, zalejeme vývarom, pridáme huby a celé klobásky. Varíme 1 hodinu.
  5. Na záver pridáme pretlačený cesnak, dochutíme a podávame s chlebíkom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kapustnica #hubovaKapustnica #klobasa #tradicnyRecept #vianocnaPolievka #slovenskaKuchyna
5 zobrazení