Hŕstková polievka /
Výživná a sýta polievka našich starých mám, ktorá kombinuje sušený hrach, fazuľu, šošovicu, krúpy a koreňovú zeleninu. Jemná zásmažka s...
Výživná a sýta polievka našich starých mám, ktorá kombinuje sušený hrach, fazuľu, šošovicu, krúpy a koreňovú zeleninu. Jemná zásmažka s cibuľkou dodáva polievke hĺbku a tradičnú chuť. Ideálna voľba na chladné dni či poctivý rodinný obed.
Obed
Polievky
Strukoviny
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 hrsť – sušený hrach
- 1 hrsť – biela fazuľa
- 1 hrsť – šošovica
- 1 hrsť – krúpky
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 1 ks – zeler
- 1 ks – cibuľa
- 2 PL – bravčová masť
- 2 PL – hladká múka
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – majorán
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Strukoviny a krúpy namočíme do 1,5 litra vody cez noc.
- Zmes s vodou dáme variť, pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninu.
- Keď strukoviny zmäknú, pridáme zvyšok zeleniny nakrájaný na kocky a varíme ďalej.
- Na masti opečieme cibuľu, pridáme múku a vytvoríme zásmažku, ktorou polievku zahustíme.
- Dochutíme soľou, korením a majoránom. Podávame horúce.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hrstkovaPolievka #tradicnaKuchyna #strukoviny #zdravaPolievka #korenovaZelenina #zasmažka
187 zobrazení