Karfiolovo-zemiaková polievka /
Karfiolovo-zemiaková so slaninou a syrom je hustá a výživná polievka, ktorá zasýti aj ako hlavné jedlo. Spojenie opečenej slaniny, rozmixovanej...
Karfiolovo-zemiaková so slaninou a syrom je hustá a výživná polievka, ktorá zasýti aj ako hlavné jedlo. Spojenie opečenej slaniny, rozmixovanej zeleniny a roztopeného syra vytvára dokonalý krém so slanou chrumkavou ozdobou. Ideálna na chladné dni.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bravčové mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 200 g – údená slanina
- 1 ks – karfiol
- 4 ks – stredne veľké zemiaky
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – drvená rasca
- 1 liter – kurací vývar (bujón)
- 250 ml – smotana na šľahanie
- 100 g – syr v črievku
- 1 PL – majorán
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 100 g – strúhaný syr (čedar, eidam, ementál)
- 2 ks – jarná cibuľka (vňať)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Slaninu nakrájame na kocky a opražíme do chrumkava. Z výpeku si necháme asi dve lyžice masti.
- V tejto masti orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme rascu. Cibuľu osolíme a opekáme do sklovita.
- Pridáme zemiaky, karfiol a všetko zalejeme vývarom. Varíme asi 20 minút do mäkka.
- Polovicu uvarenej zeleniny vyberieme a zvyšok rozmixujeme do hladkého krému.
- Do polievky vlejeme smotanu, vytlačíme syr z črievka, premiešame, vrátime odloženú zeleninu a pridáme majorán.
- Dochutíme soľou a korením a ešte krátko prehrejeme.
- Podávame horúce, ozdobené opečenou slaninou, strúhaným syrom a nasekanou vňaťou jarnej cibuľky.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#karfiolova #zemiakova #sytapolievka #so_slaninou #so_syrom #zimnaobed #husta
4 zobrazení