Pavese polievka /
Tradičná talianska polievka Pavese je extrémne jednoduchá, ale výnimočne chutná. Pripravená z vývaru, vajíčka a krajca opečeného chleba. Je to...
Tradičná talianska polievka Pavese je extrémne jednoduchá, ale výnimočne chutná. Pripravená z vývaru, vajíčka a krajca opečeného chleba. Je to rýchle a sýte jedlo, ktoré vás zohreje a zasýti aj v najchladnejší deň. Hotová za pár minút, stačí len kvalitný vývar.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Varené
Talianska kuchyňa
5 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 1 liter – kurací alebo hovädzí vývar
- 2 ks – vajce
- 2 plátky – chlieb (toastový alebo starší)
- podľa chuti – strúhaný parmezán
- 2 ČL – maslo
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Vývar privedieme k varu.
- Chlieb opečieme na masle do zlatista a vložíme do taniera.
- Do vriaceho vývaru opatrne rozklepneme vajce a necháme jemne pošírovať 2–3 minúty.
- Pošírované vajce vyberieme a položíme na chlieb.
- Zalejeme horúcim vývarom, posypeme parmezánom, dochutíme soľou a korením a ihneď podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#talianskaPolievka #pavese #vajickovaPolievka #rychlyRecept #pošírovanéVajce #vyvar
7 zobrazení