Cviklová polievka /
Táto sýtočervená cviklová polievka spája sladkú chuť cvikly s jemnými tónmi medu, balzamikového octu a vôňou byliniek. Krémová konzistencia a...
Táto sýtočervená cviklová polievka spája sladkú chuť cvikly s jemnými tónmi medu, balzamikového octu a vôňou byliniek. Krémová konzistencia a výrazná aróma z nej robia dokonalú voľbu na zimné dni. Podávaná s lyžicou smotany a chlebom premení obed na zážitok.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 5 ks – cvikla
- 1 vetvička – rozmarín
- 2 lístky – bobkový list
- 1 PL – balzamikový ocot
- 1 PL – med
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cviklu ošúpeme, nakrájame na kúsky a opláchneme.
- Vložíme do rajnice spolu s rozmarínom, bobkovým listom, octom, medom, soľou a korením.
- Zalejeme 1 litrom vody, privedieme k varu a varíme nezakryté 45 minút.
- Vyberieme bylinky a polievku rozmixujeme dohladka.
- Dochutíme podľa potreby soľou alebo kvapkou medu.
- Servírujeme s lyžicou kyslej smotany a plátkom toastu.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cviklovaPolievka #zimnaPolievka #zdravyRecept #vegetarianskyRecept #med #balzamikovyOcot
11 zobrazení