Pórová s kelom /
Krémová jesenná polievka plná chuti zo sezónneho póru, ružičkového kelu a zemiakov. Zjemnená smotanou a dochutená muškátovým orieškom ponúka výnimočnú...
Krémová jesenná polievka plná chuti zo sezónneho póru, ružičkového kelu a zemiakov. Zjemnená smotanou a dochutená muškátovým orieškom ponúka výnimočnú chuť a výživnú hodnotu v jednom tanieri. Ideálna ako teplý obed počas sychravých dní.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – pór
- 200 g – ružičkový kel
- 3 ks – zemiak
- 1 ks – cibuľa
- 1 PL – olivový olej
- 1 PL – maslo
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 1 liter – zeleninový vývar
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- štipka – muškátový oriešok
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
- Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
- Kel očistíme, väčšie hlavičky prekrojíme napoly.
- Na oleji s maslom orestujeme cibuľku do sklovita.
- Pridáme pór, kel a zemiaky, krátko opečieme a zalejeme vývarom. Varíme 20 minút.
- Prilejeme smotanu, povaríme 2 minúty, pridáme muškátový oriešok a dochutíme.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#porovaPolievka #ruzickovyKel #jesennaPolievka #kremovaPolievka #zdravyObed #bezmasa
182 zobrazení