Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Vianočná kapustnica s údeninou, hubami a zemiakovými haluškami

Kapustnica s haluškami / Tradičná sviatočná kapustnica, ktorá vonia po kyslej kapuste, sušených hubách a údenom mäsku, je doplnená o veľké domáce halušky zo... Tradičná sviatočná kapustnica, ktorá vonia po kyslej kapuste, sušených hubách a údenom mäsku, je doplnená o veľké domáce halušky zo zemiakov. Je najlepšia, keď sa pripraví deň vopred a podáva sa poriadne odstáta. Plná chuti a lásky k tradícii.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Údené mäso Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 700 g – kyslá kapusta
  • 2 PL – bravčová masť
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 1 ks – údenina
  • 2 hrste – sušené huby
  • 3 ks – bobkový list
  • 3 ks – nové korenie
  • 1 KL – rasca
  • 2 ks – zemiaky (na zahustenie)
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 3 ks – zemiaky (na halušky)
  • 150 g – polohrubá múka
  • trochu – voda
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Huby namočíme do vody aspoň na 60 minút.
  2. V hrnci rozpustíme masť, osmažíme cibuľku.
  3. Kapustu premyjeme (ak je príliš kyslá) a pridáme k cibuli.
  4. Pridáme koreniny, cesnak a zalejeme vodou. Dusíme 45 minút.
  5. Pridáme údeninu a scedené huby, varíme ďalších 30 minút.
  6. Zahustíme nastrúhanými zemiakmi a podľa potreby dosolíme.
  7. Z múky, nastrúhaných zemiakov, soli a vody pripravíme halušky a varíme vo vriacej vode.
  8. Kapustnicu necháme odstáť cez noc, pred podávaním ohrejeme a podávame s haluškami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kapustnica #vianocnaPolievka #udenina #halusky #slovenskaTradicia #huby
8 zobrazení