Kapustnica s haluškami /
Tradičná sviatočná kapustnica, ktorá vonia po kyslej kapuste, sušených hubách a údenom mäsku, je doplnená o veľké domáce halušky zo...
Tradičná sviatočná kapustnica, ktorá vonia po kyslej kapuste, sušených hubách a údenom mäsku, je doplnená o veľké domáce halušky zo zemiakov. Je najlepšia, keď sa pripraví deň vopred a podáva sa poriadne odstáta. Plná chuti a lásky k tradícii.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Údené mäso
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 700 g – kyslá kapusta
- 2 PL – bravčová masť
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 1 ks – údenina
- 2 hrste – sušené huby
- 3 ks – bobkový list
- 3 ks – nové korenie
- 1 KL – rasca
- 2 ks – zemiaky (na zahustenie)
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 3 ks – zemiaky (na halušky)
- 150 g – polohrubá múka
- trochu – voda
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Huby namočíme do vody aspoň na 60 minút.
- V hrnci rozpustíme masť, osmažíme cibuľku.
- Kapustu premyjeme (ak je príliš kyslá) a pridáme k cibuli.
- Pridáme koreniny, cesnak a zalejeme vodou. Dusíme 45 minút.
- Pridáme údeninu a scedené huby, varíme ďalších 30 minút.
- Zahustíme nastrúhanými zemiakmi a podľa potreby dosolíme.
- Z múky, nastrúhaných zemiakov, soli a vody pripravíme halušky a varíme vo vriacej vode.
- Kapustnicu necháme odstáť cez noc, pred podávaním ohrejeme a podávame s haluškami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapustnica #vianocnaPolievka #udenina #halusky #slovenskaTradicia #huby
8 zobrazení