Šošovicová polievka /
Vydatná a voňavá šošovicová polievka pripravená so zeleninou, údeným mäsom a smotanou na zjemnenie je obľúbeným pokrmom slovenských domácností. Jej...
Vydatná a voňavá šošovicová polievka pripravená so zeleninou, údeným mäsom a smotanou na zjemnenie je obľúbeným pokrmom slovenských domácností. Jej bohatá chuť, aróma korenín a hustá konzistencia z nej robia ideálne jedlo na každé ročné obdobie.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Strukoviny
Údené mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 200 g – šošovica
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 200 g – údené mäso
- 1 ks – mrkva
- 3 ks – zemiaky
- 1 ks – bobkový list
- podľa chuti – nové korenie
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 1 téglik – smotana na varenie
- 2 PL – hladká múka
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Šošovicu namočíme aspoň na 2 hodiny alebo cez noc.
- Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme mrkvu, zemiaky, nakrájané mäso a scedenú šošovicu.
- Dochutíme bobkovým listom, novým korením a čiernym korením, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
- Zamiešame múku rozhabarkovanú v smotane, povaríme ešte minútu.
- Na záver dosolíme podľa chuti a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sosovicovaPolievka #tradicnaPolievka #udenemasom #zdravyRecept #hustaPolievka #slovenskaKuchyna
9 zobrazení