Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičná šošovicová polievka s údeným mäsom a smotanou

Šošovicová polievka / Vydatná a voňavá šošovicová polievka pripravená so zeleninou, údeným mäsom a smotanou na zjemnenie je obľúbeným pokrmom slovenských domácností. Jej... Vydatná a voňavá šošovicová polievka pripravená so zeleninou, údeným mäsom a smotanou na zjemnenie je obľúbeným pokrmom slovenských domácností. Jej bohatá chuť, aróma korenín a hustá konzistencia z nej robia ideálne jedlo na každé ročné obdobie.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Strukoviny Údené mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 200 g – šošovica
  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 200 g – údené mäso
  • 1 ks – mrkva
  • 3 ks – zemiaky
  • 1 ks – bobkový list
  • podľa chuti – nové korenie
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 1 téglik – smotana na varenie
  • 2 PL – hladká múka
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Šošovicu namočíme aspoň na 2 hodiny alebo cez noc.
  2. Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme mrkvu, zemiaky, nakrájané mäso a scedenú šošovicu.
  3. Dochutíme bobkovým listom, novým korením a čiernym korením, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
  4. Zamiešame múku rozhabarkovanú v smotane, povaríme ešte minútu.
  5. Na záver dosolíme podľa chuti a podávame.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sosovicovaPolievka #tradicnaPolievka #udenemasom #zdravyRecept #hustaPolievka #slovenskaKuchyna
9 zobrazení