Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hustá krémová zemiaková polievka so slaninkou a čedarom

Zemiaková s čedarom / Táto sýta zemiaková polievka s čedarom a slaninkou je dokonalým komfortným jedlom. Vďaka jemnej zásmažke, vývaru, mlieku a čedaru vznikne... Táto sýta zemiaková polievka s čedarom a slaninkou je dokonalým komfortným jedlom. Vďaka jemnej zásmažke, vývaru, mlieku a čedaru vznikne hustý krém, ktorý dopĺňa chrumkavá oravská slaninka a čerstvá jarná cibuľka. Výrazná chuť, hustá konzistencia a krásna farba očarí každého.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Údené mäso Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 6 ks – zemiaky
  • 2 ks – cibuľa
  • 100 g – maslo
  • 4 PL – hladká múka
  • 500 ml – kurací vývar
  • 1000 ml – plnotučné mlieko
  • 200 g – oravská slanina
  • 2 PL – kyslá smotana
  • 2 ks – jarná cibuľka
  • 200 g – čedar
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme do chrumkava. Odložíme bokom.
  3. Do výpeku pridáme maslo, cibuľu a orestujeme do sklovita.
  4. Prisypeme múku a urobíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom a mliekom.
  5. Pridáme zemiaky a varíme 20 minút do mäkka.
  6. Polievku osolíme a okoreníme.
  7. Vmiešame kyslú smotanu, väčšinu slaninky, jarnú cibuľku a strúhaný čedar.
  8. Zahrievame ešte 5 minút, následne podávame posypané zvyšnou slaninkou a syrom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakovaPolievka #syr #slanina #hustaPolievka #cheddar #komfortneJedlo
8 zobrazení