Zemiaková s čedarom /
Táto sýta zemiaková polievka s čedarom a slaninkou je dokonalým komfortným jedlom. Vďaka jemnej zásmažke, vývaru, mlieku a čedaru vznikne...
Táto sýta zemiaková polievka s čedarom a slaninkou je dokonalým komfortným jedlom. Vďaka jemnej zásmažke, vývaru, mlieku a čedaru vznikne hustý krém, ktorý dopĺňa chrumkavá oravská slaninka a čerstvá jarná cibuľka. Výrazná chuť, hustá konzistencia a krásna farba očarí každého.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Údené mäso
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 6 ks – zemiaky
- 2 ks – cibuľa
- 100 g – maslo
- 4 PL – hladká múka
- 500 ml – kurací vývar
- 1000 ml – plnotučné mlieko
- 200 g – oravská slanina
- 2 PL – kyslá smotana
- 2 ks – jarná cibuľka
- 200 g – čedar
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- Slaninu nakrájame na kocky a opečieme do chrumkava. Odložíme bokom.
- Do výpeku pridáme maslo, cibuľu a orestujeme do sklovita.
- Prisypeme múku a urobíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom a mliekom.
- Pridáme zemiaky a varíme 20 minút do mäkka.
- Polievku osolíme a okoreníme.
- Vmiešame kyslú smotanu, väčšinu slaninky, jarnú cibuľku a strúhaný čedar.
- Zahrievame ešte 5 minút, následne podávame posypané zvyšnou slaninkou a syrom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiakovaPolievka #syr #slanina #hustaPolievka #cheddar #komfortneJedlo
8 zobrazení