Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičná cibuľková polievka so slovenskou mrvenicou

Cibuľková s mrvenicou / Cibuľková polievka s mrvenicou je slovenská klasika, ktorá zahreje telo aj dušu. Voňavá cibuľovo-zemiaková báza so zápražkou a domácou mrvenicou... Cibuľková polievka s mrvenicou je slovenská klasika, ktorá zahreje telo aj dušu. Voňavá cibuľovo-zemiaková báza so zápražkou a domácou mrvenicou je odpoveďou na francúzsku cibuľačku, no s poriadnym dedinským charakterom. Vynikajúca s chlebom a petržlenovou vňaťou.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 5 ks – zemiaky
  • 2 PL – bravčová masť
  • 3 ks – cibuľa
  • 2 PL – hladká múka
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – majorán
  • podľa chuti – mletá paprika
  • 6 PL – polohrubá múka
  • 1 ks – vajce
  • trochu – voda
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
  2. Na masti orestujeme cibuľu, zaprášime ju múkou a paprikou, vytvoríme zápražku a zalejeme vodou.
  3. Zápražku vlejeme k uvareným zemiakom a varíme 20 minút na miernom ohni.
  4. Z múky, vajíčka, vody a štipky soli pripravíme tuhé cesto a nastrúhame ho na mrvenicu.
  5. Do polievky pridáme majorán, mrvenicu a varíme ešte 2 minúty.
  6. Hotovú polievku podávame s petržlenovou vňaťou a krajcom chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cibulovaPolievka #slovenskaKuchyna #mrvenica #tradicnyRecept #zemiakovaPolievka #domacaPolievka
10 zobrazení