Cibuľková s mrvenicou /
Cibuľková polievka s mrvenicou je slovenská klasika, ktorá zahreje telo aj dušu. Voňavá cibuľovo-zemiaková báza so zápražkou a domácou mrvenicou...
Cibuľková polievka s mrvenicou je slovenská klasika, ktorá zahreje telo aj dušu. Voňavá cibuľovo-zemiaková báza so zápražkou a domácou mrvenicou je odpoveďou na francúzsku cibuľačku, no s poriadnym dedinským charakterom. Vynikajúca s chlebom a petržlenovou vňaťou.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 5 ks – zemiaky
- 2 PL – bravčová masť
- 3 ks – cibuľa
- 2 PL – hladká múka
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – majorán
- podľa chuti – mletá paprika
- 6 PL – polohrubá múka
- 1 ks – vajce
- trochu – voda
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
- Na masti orestujeme cibuľu, zaprášime ju múkou a paprikou, vytvoríme zápražku a zalejeme vodou.
- Zápražku vlejeme k uvareným zemiakom a varíme 20 minút na miernom ohni.
- Z múky, vajíčka, vody a štipky soli pripravíme tuhé cesto a nastrúhame ho na mrvenicu.
- Do polievky pridáme majorán, mrvenicu a varíme ešte 2 minúty.
- Hotovú polievku podávame s petržlenovou vňaťou a krajcom chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cibulovaPolievka #slovenskaKuchyna #mrvenica #tradicnyRecept #zemiakovaPolievka #domacaPolievka
13 zobrazení