Krémová špargľová polievka /
Krémová špargľová polievka s jemným základom z bielej špargle, zemiakov a smotany je skutočnou lahôdkou. Vonia po petržlenovej vňati a...
Krémová špargľová polievka s jemným základom z bielej špargle, zemiakov a smotany je skutočnou lahôdkou. Vonia po petržlenovej vňati a cibuľke a skvelo sa hodí s hriankami potretými cesnakom. Ideálna ako ľahký obed či predjedlo počas jarného obdobia.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
35 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 8 ks – biela špargľa
- 1 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 1 liter – kurací vývar
- 1 ks – zemiak
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 1 ks – bobkový list
- 1 téglik – smotana na šľahanie
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Špargľu očistíme, odrežeme konce a pokrájame na menšie kúsky, ktoré opláchneme.
- V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme cibuľu, osolíme a restujeme do zmäknutia.
- Pridáme špargľu a krátko orestujeme.
- Zalejeme vývarom, pridáme nakrájaný zemiak, soľ, korenie a bobkový list. Varíme približne 30 minút.
- Odoberieme zopár kúskov špargle, vyberieme bobkový list a zvyšok rozmixujeme so smotanou dohladka.
- Polievku vrátime na plameň, krátko povaríme a dochutíme podľa potreby.
- Pred podávaním vrátime kúsky špargle a primiešame petržlenovú vňať.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sparglovaPolievka #kremovaPolievka #jarnaKuchyna #spargla #lahkyObed #slovenskaKuchyna
8 zobrazení