Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičná kôprová polievka so zemiakmi a smotanou

Kôprová polievka / Táto tradičná kôprová polievka je jemne kyslá, krémová a plná vône čerstvého kôpru. Spojenie jednoduchých ingrediencií ako zemiaky, smotana a... Táto tradičná kôprová polievka je jemne kyslá, krémová a plná vône čerstvého kôpru. Spojenie jednoduchých ingrediencií ako zemiaky, smotana a vývar vytvára chuťovo bohaté jedlo, ktoré zahreje i poteší. K dokonalosti ju dotvára trocha octu a lyžica kyslej smotany pri servírovaní. Ideálne jedlo na každý deň.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 500 g – zemiaky
  • 2 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 PL – hladká múka
  • 1.5 liter – hovädzí vývar (bujón)
  • 3 ks – nové korenie (gulička)
  • 1 PL – čerstvý kôpor
  • 180 ml – smotana na varenie
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – ocot
  • trochu – kyslá smotana
  • trochu – čerstvý kôpor
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme do sklovita.
  3. Pridáme múku a vytvoríme svetlú zásmažku.
  4. Zalejeme vývarom, dôkladne premiešame a pridáme zemiaky a nové korenie.
  5. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
  6. Prisypeme nasekaný kôpor a necháme pár minút prevariť.
  7. Prilejeme smotanu na varenie, krátko povaríme a odstavíme.
  8. Dochutíme soľou, čiernym korením a trochou octu.
  9. Podávame s lyžicou kyslej smotany a posypané čerstvým kôprom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#koprovaPolievka #tradicnyRecept #slovenskaKuchyna #smotanovaPolievka #zemiaky #lahkeJedlo
22 zobrazení