Krémová pórová polievka /
Krémová pórová s petržlenovou vňaťou je lahodná a výživná polievka, ktorá zahreje, zasýti a zároveň posilní imunitu. Vďaka spojeniu póru,...
Krémová pórová s petržlenovou vňaťou je lahodná a výživná polievka, ktorá zahreje, zasýti a zároveň posilní imunitu. Vďaka spojeniu póru, zemiakov a aromatickej vňate je ideálnou voľbou na rýchly, zdravý a chutný obed.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – pór
- 1 zväzok – petržlenová vňať
- 1 ks – cibuľa
- 1 štipka – muškátový oriešok
- 2 ks – stredne veľké zemiaky
- 3 PL – olivový olej
- 750 ml – kurací vývar (bujón)
- 250 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Pór, vňaťové stonky a cibuľu nakrájame nadrobno. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Muškátový oriešok nastrúhame bokom.
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme pór, cibuľu a stonky vňate. Restujeme na miernom plameni, kým nezmäknú.
- Pridáme zemiaky, vývar, smotanu a varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Po uvarení pridáme lístky petržlenovej vňate, polievku rozmixujeme a dochutíme orieškom, soľou a korením.
- Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a posypeme čerstvou vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#porova #kremova #zdravaobed #rychlapolievka #petrzlen #vyvarova #vegetarianska
58 zobrazení