Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová pórová s petržlenovou vňaťou

Krémová pórová polievka / Krémová pórová s petržlenovou vňaťou je lahodná a výživná polievka, ktorá zahreje, zasýti a zároveň posilní imunitu. Vďaka spojeniu póru,... Krémová pórová s petržlenovou vňaťou je lahodná a výživná polievka, ktorá zahreje, zasýti a zároveň posilní imunitu. Vďaka spojeniu póru, zemiakov a aromatickej vňate je ideálnou voľbou na rýchly, zdravý a chutný obed.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – pór
  • 1 zväzok – petržlenová vňať
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 štipka – muškátový oriešok
  • 2 ks – stredne veľké zemiaky
  • 3 PL – olivový olej
  • 750 ml – kurací vývar (bujón)
  • 250 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Pór, vňaťové stonky a cibuľu nakrájame nadrobno. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Muškátový oriešok nastrúhame bokom.
  2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme pór, cibuľu a stonky vňate. Restujeme na miernom plameni, kým nezmäknú.
  3. Pridáme zemiaky, vývar, smotanu a varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Po uvarení pridáme lístky petržlenovej vňate, polievku rozmixujeme a dochutíme orieškom, soľou a korením.
  5. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a posypeme čerstvou vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#porova #kremova #zdravaobed #rychlapolievka #petrzlen #vyvarova #vegetarianska
58 zobrazení