Tekvicovo-jablková /
Jemná jesenná polievka z tekvice a jabĺk s korenistou arómou škorice a kurkumy. Kombinácia sladkastej zeleniny a ovocia vás milo...
Jemná jesenná polievka z tekvice a jabĺk s korenistou arómou škorice a kurkumy. Kombinácia sladkastej zeleniny a ovocia vás milo prekvapí. Výsledný krém je lahodný, výživný a ideálny ako predjedlo aj ako ľahký hlavný chod.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks (malá) – tekvica
- 4 ks – jablká
- 2 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – škorica
- 0.5 KL – kurkuma
- 1 KL – kryštálový cukor
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- trochu – tekvicové semienka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Tekvicu vydlabeme a nakrájame na kocky.
- Jablká zbavíme jadierok a tiež nakrájame na kocky.
- V hrnci na masle orestujeme cibuľku.
- Pridáme tekvicu, jablká, cesnak a koreniny a krátko orestujeme.
- Zalejeme vodou a varíme do zmäknutia tekvice (15-20 min).
- Pridáme cukor a rozmixujeme dohladka.
- Dochutíme podľa potreby.
- Podávame posypané praženými tekvicovými semienkami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tekvica #jablka #polievka #kremovapolievka #jesennejedla #zdravastrava
9 zobrazení