Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Sladko-kyslá tekvicová polievka s rascou a citrónom

Sladkokyslá tekvicová / Krémová polievka z tekvice s hrejivou škoricou, výraznou rascou a osviežujúcou kyslosťou citrónu. Vyvážená kombinácia chutí z nej robí ideálnu... Krémová polievka z tekvice s hrejivou škoricou, výraznou rascou a osviežujúcou kyslosťou citrónu. Vyvážená kombinácia chutí z nej robí ideálnu voľbu na jesenné večere. Vďaka dekorácii z kyslej smotany a čierneho sezamu pôsobí elegantne a výnimočne.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks (menšia) – tekvica
  • 1 PL – rastlinný olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 ks – cesnak
  • 1 KL – škorica
  • 1 KL – mletá rasca
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 1 PL – kryštálový cukor
  • 1 ks – citrón
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • trochu – čierny sezam
  • 1 téglik – kyslá smotana
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Tekvicu rozkrojíme, odstránime semienka a nakrájame ju na kocky aj so šupkou.
  2. V hrnci speníme cibuľu na oleji, pridáme tekvicu, pretlačený cesnak, škoricu a rascu, krátko orestujeme.
  3. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme 15 minút, kým tekvica nezmäkne.
  4. Zmes rozmixujeme na jemný krém.
  5. Dochutíme cukrom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
  6. Servírujeme s kyslou smotanou, čiernym sezamom a kúskom chrumkavého pečiva.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#tekvicovaPolievka #sladkakysla #sezam #citrusovaChut #rasca #jesennaPolievka
7 zobrazení