Sladkokyslá tekvicová /
Krémová polievka z tekvice s hrejivou škoricou, výraznou rascou a osviežujúcou kyslosťou citrónu. Vyvážená kombinácia chutí z nej robí ideálnu...
Krémová polievka z tekvice s hrejivou škoricou, výraznou rascou a osviežujúcou kyslosťou citrónu. Vyvážená kombinácia chutí z nej robí ideálnu voľbu na jesenné večere. Vďaka dekorácii z kyslej smotany a čierneho sezamu pôsobí elegantne a výnimočne.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks (menšia) – tekvica
- 1 PL – rastlinný olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – cesnak
- 1 KL – škorica
- 1 KL – mletá rasca
- 1 liter – zeleninový vývar
- 1 PL – kryštálový cukor
- 1 ks – citrón
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- trochu – čierny sezam
- 1 téglik – kyslá smotana
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Tekvicu rozkrojíme, odstránime semienka a nakrájame ju na kocky aj so šupkou.
- V hrnci speníme cibuľu na oleji, pridáme tekvicu, pretlačený cesnak, škoricu a rascu, krátko orestujeme.
- Zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme 15 minút, kým tekvica nezmäkne.
- Zmes rozmixujeme na jemný krém.
- Dochutíme cukrom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
- Servírujeme s kyslou smotanou, čiernym sezamom a kúskom chrumkavého pečiva.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tekvicovaPolievka #sladkakysla #sezam #citrusovaChut #rasca #jesennaPolievka
7 zobrazení