Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Sýta talianska polievka s morčacími guľkami

Talianska s guľkami / Výnimočne chutná a výživná polievka inšpirovaná talianskymi svadbami. Kombinácia morčacích guľôčok, zeleniny, vývaru a cestovín vytvára dokonalé jedlo, ktoré zahreje... Výnimočne chutná a výživná polievka inšpirovaná talianskymi svadbami. Kombinácia morčacích guľôčok, zeleniny, vývaru a cestovín vytvára dokonalé jedlo, ktoré zahreje a zasýti. Skvelá voľba na obed aj večeru, ktorú si obľúbi celá rodina.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Talianska kuchyňa
30 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 ks – mrkva
  • 2 stonky – stonkový zeler
  • 0.5 ks – kel
  • 2 litre – kurací vývar
  • 300 g – cestoviny
  • 400 g – mleté morčacie mäso
  • 100 g – strúhaný parmezán
  • 50 g – strúhanka
  • 1 ks – vajce
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zeleninu si nakrájame: cibuľu nadrobno, mrkvu na polmesiačiky, zeler na kocky a kel na rezance.
  2. V hrnci zohrejeme olej, speníme cibuľu a pridáme mrkvu a zeler. Restujeme pár minút.
  3. Zalejeme vývarom a varíme na miernom ohni.
  4. Cestoviny uvaríme osobitne v osolenej vode, scedíme a odložíme bokom.
  5. V miske zmiešame ingrediencie na mäsové guľky a vytvarujeme malé guľky.
  6. Guľky vložíme do polievky a po opätovnom zovretí pridáme kel.
  7. Varíme podľa typu listovej zeleniny (kel cca 20 minút).
  8. Servírujeme tak, že do taniera vložíme cestoviny a zalejeme horúcou polievkou s guľkami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#talianskaPolievka #morcacieGulky #vyzivnaPolievka #svadobnaPolievka #domacaPolievka #kelovaPolievka
9 zobrazení