Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Jesenný krém z pečených gaštanov

Gaštanová krémová / Hustá, zamatová polievka z pečených gaštanov a zemiakov vás prenesie priamo do útulného jesenného večera. Jej bohatá oriešková chuť v... Hustá, zamatová polievka z pečených gaštanov a zemiakov vás prenesie priamo do útulného jesenného večera. Jej bohatá oriešková chuť v kombinácii so smotanou vytvára dokonalú harmóniu. Jemne prevoňaná rascou a cesnakom, zasýti aj zahreje. Ideálna voľba na slávnostnejší obed či večeru.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 400 g – jedlé gaštany
  • 1 PL – maslo
  • 1 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 ks – zemiaky
  • 2 strúčiky – cesnak
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – rasca
  • podľa chuti – bobkový list
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 250 ml – smotana na šľahanie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Gaštany narežeme na špičke do kríža, pokvapkáme vodou a pečieme v rúre cca 20 minút.
  2. Po vychladnutí ich olúpeme a nasekáme na menšie kúsky.
  3. V hrnci rozohrejeme maslo s olejom, pridáme nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita.
  4. Pridáme zemiaky, nasekané gaštany, cesnak, rascu a bobkový list.
  5. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme približne 30 minút.
  6. Odstránime bobkový list, polievku rozmixujeme do hladka.
  7. Prilejeme smotanu a ešte krátko povaríme. Dochutíme podľa potreby.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#gastanovaPolievka #peceneGastany #jesennaPolievka #polievka #kremovaPolievka #zdravaStrava
6 zobrazení