Gaštanová krémová /
Hustá, zamatová polievka z pečených gaštanov a zemiakov vás prenesie priamo do útulného jesenného večera. Jej bohatá oriešková chuť v...
Hustá, zamatová polievka z pečených gaštanov a zemiakov vás prenesie priamo do útulného jesenného večera. Jej bohatá oriešková chuť v kombinácii so smotanou vytvára dokonalú harmóniu. Jemne prevoňaná rascou a cesnakom, zasýti aj zahreje. Ideálna voľba na slávnostnejší obed či večeru.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 400 g – jedlé gaštany
- 1 PL – maslo
- 1 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 3 ks – zemiaky
- 2 strúčiky – cesnak
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – rasca
- podľa chuti – bobkový list
- 1 liter – zeleninový vývar
- 250 ml – smotana na šľahanie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Gaštany narežeme na špičke do kríža, pokvapkáme vodou a pečieme v rúre cca 20 minút.
- Po vychladnutí ich olúpeme a nasekáme na menšie kúsky.
- V hrnci rozohrejeme maslo s olejom, pridáme nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita.
- Pridáme zemiaky, nasekané gaštany, cesnak, rascu a bobkový list.
- Zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme približne 30 minút.
- Odstránime bobkový list, polievku rozmixujeme do hladka.
- Prilejeme smotanu a ešte krátko povaríme. Dochutíme podľa potreby.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#gastanovaPolievka #peceneGastany #jesennaPolievka #polievka #kremovaPolievka #zdravaStrava
6 zobrazení