Snert (holandská hrachová) /
Výdatná a mimoriadne hustá hrachová polievka z Holandska, v ktorej sa spája zelený hrach so zmesou bravčového mäsa, údenín a...
Výdatná a mimoriadne hustá hrachová polievka z Holandska, v ktorej sa spája zelený hrach so zmesou bravčového mäsa, údenín a koreňovej zeleniny. Tradične podávaná počas chladných dní, zasýti na celé hodiny a výborne zahreje. Kabanos dodáva typickú arómu a charakter tejto obľúbenej holandskej klasiky.
Obed
Polievky
Strukoviny
Bravčové mäso
Údené mäso
Údeniny
Varené
Holandská kuchyňa
15 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – polený hrach (zelený)
- 200 g – bravčová krkovička (plátky)
- 150 g – bravčový bôčik alebo slanina
- 1 ks – pór
- 1 ks – cibuľa
- 0.25 ks – zeler
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – zemiak
- 1 hrsť – lístky stonkového zeleru
- 200 g – kabanos
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Hrach prepláchneme a vložíme do hrnca spolu s krkovičkou a bôčikom.
- Zalejeme asi 1,5 litrom vody, privedieme k varu a zakryté varíme 60 až 90 minút.
- Medzitým nakrájame pór na kolieska, ostatnú zeleninu na kocky, zelerové lístky na rezančeky.
- Mäso vyberieme, pokrájame a vrátime späť do hrnca.
- Pridáme všetku zeleninu aj zelerové lístky a varíme ďalších 30 minút.
- V polovici varenia vložíme kabanos v celku.
- Na záver dochutíme soľou a korením a podávame s nakrájaným kabanosom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#snert #hrachovapolievka #holandskakuchyna #zahrievaciaPolievka #klasika #zimnejedlo
7 zobrazení