Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Holandská hrachová polievka Snert

Snert (holandská hrachová) / Výdatná a mimoriadne hustá hrachová polievka z Holandska, v ktorej sa spája zelený hrach so zmesou bravčového mäsa, údenín a... Výdatná a mimoriadne hustá hrachová polievka z Holandska, v ktorej sa spája zelený hrach so zmesou bravčového mäsa, údenín a koreňovej zeleniny. Tradične podávaná počas chladných dní, zasýti na celé hodiny a výborne zahreje. Kabanos dodáva typickú arómu a charakter tejto obľúbenej holandskej klasiky.
Obed Polievky Strukoviny Bravčové mäso Údené mäso Údeniny Varené Holandská kuchyňa
15 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – polený hrach (zelený)
  • 200 g – bravčová krkovička (plátky)
  • 150 g – bravčový bôčik alebo slanina
  • 1 ks – pór
  • 1 ks – cibuľa
  • 0.25 ks – zeler
  • 1 ks – mrkva
  • 1 ks – zemiak
  • 1 hrsť – lístky stonkového zeleru
  • 200 g – kabanos
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Hrach prepláchneme a vložíme do hrnca spolu s krkovičkou a bôčikom.
  2. Zalejeme asi 1,5 litrom vody, privedieme k varu a zakryté varíme 60 až 90 minút.
  3. Medzitým nakrájame pór na kolieska, ostatnú zeleninu na kocky, zelerové lístky na rezančeky.
  4. Mäso vyberieme, pokrájame a vrátime späť do hrnca.
  5. Pridáme všetku zeleninu aj zelerové lístky a varíme ďalších 30 minút.
  6. V polovici varenia vložíme kabanos v celku.
  7. Na záver dochutíme soľou a korením a podávame s nakrájaným kabanosom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#snert #hrachovapolievka #holandskakuchyna #zahrievaciaPolievka #klasika #zimnejedlo
7 zobrazení