Zelerový krém /
Jemná, krémová polievka zo stonkového zeleru, póru a cesnaku je ideálnym spôsobom, ako sa zahriať počas chladných dní. Dochutená tymianom...
Jemná, krémová polievka zo stonkového zeleru, póru a cesnaku je ideálnym spôsobom, ako sa zahriať počas chladných dní. Dochutená tymianom a zjemnená smotanou ponúka jemnú chuť, ktorá sa krásne dopĺňa s chrumkavým cesnakovým pečivom. Skvelá ako predjedlo aj ľahký obed.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 ks – stonkový zeler
- 1 ks – pór
- 1.5 liter – zeleninový vývar
- 1 ks (menšia) – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 PL – olivový olej
- 1 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 0.5 KL – tymian
- 200 ml – smotana na varenie
- trochu – petržlenová vňať
- 1 ks – bageta
- 1 strúčik – cesnak
- 2 PL – olivový olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme pokrájaný zeler, pór a cesnak, chvíľu restujeme a dochutíme soľou, korením a tymianom.
- Zalejeme vývarom a varíme približne 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Bagetu nakrájame na kolieska a opečieme na suchej panvici.
- Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a krátko prehrejeme.
- Podávame s pečivom a dozdobené vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zeler #kremovapolievka #zdravejedlo #stonkovyzeler #vegetarianske #polievkanahriatie
8 zobrazení