Zemiaková s cícerom /
Rýchla a výdatná zemiaková polievka s hladkou textúrou a jemne nakyslou chuťou, ktorú skvele dopĺňa chrumkavý cícer z rúry. Vďaka...
Rýchla a výdatná zemiaková polievka s hladkou textúrou a jemne nakyslou chuťou, ktorú skvele dopĺňa chrumkavý cícer z rúry. Vďaka kombinácii korenín a smotany ponúka bohatý a hrejivý zážitok, ideálny na sychravé dni. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou ako lahodný obed či večeru.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Strukoviny
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 5 ks – zemiak
- 2 PL – rastlinný olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 KL – soľ
- 1 KL – rasca
- 2 ks – bobkový list
- 200 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – ocot
- podľa chuti – cukor
- 1 konzerva – cícer (konzerva)
- 2 PL – olivový olej
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – kurkuma
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme soľ, rascu a bobkové listy, a spolu restujeme.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
- Cícer v miske premiešame s olejom, pretlačeným cesnakom, kurkumou, soľou a korením.
- Rozprestrieme ho na plech a pečieme v rúre pri 180°C asi 15 minút.
- Z polievky vyberieme bobkový list a rozmixujeme ju dohladka.
- Prilejeme smotanu, prevaríme a dochutíme octom a cukrom.
- Podávame s opečeným cícerom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiakovaPolievka #pecenyCicer #rychlaPolievka #vegetarianskaPolievka #zdravaStrava #hustapolievka
9 zobrazení