Hubová so slivkami /
Voňavá hubová polievka, akú si pripravovali naši predkovia. Sušené hríby spolu s jemnou sladkosťou sliviek vytvárajú nezameniteľnú chuťovú kombináciu, ideálnu...
Voňavá hubová polievka, akú si pripravovali naši predkovia. Sušené hríby spolu s jemnou sladkosťou sliviek vytvárajú nezameniteľnú chuťovú kombináciu, ideálnu nielen na štedrovečerný stôl. Krémovú konzistenciu jej dodáva smotana a jemná zápražka.
Obed
Polievky
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Vianočné špeciality
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 100 g – sušené hríby
- 50 g – sušené slivky
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – zemiak
- 150 ml – smotana na varenie
- 2 PL – hladká múka
- 1 KL – soľ
- 0.5 KL – čierne korenie
- 1 PL – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.
- Pridáme lyžicu múky a pripravíme svetlú zápražku.
- Zalejeme vodou a vložíme vopred namočené sušené hríby.
- Po pár minútach pridáme nakrájané zemiaky, sušené slivky, osolíme a okoreníme.
- Varíme na miernom ohni približne 50 minút, kým sa všetko dobre neuvarí.
- Na záver zahustíme smotanou s rozmiešanou lyžicou múky.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hubovaPolievka #suseneHriby #slivky #stedryVecer #vianocnaPolievka #tradicnaReceptura
8 zobrazení